Vraag de verwachte kosten voor uw distributieriem vervangen aan

Heeft uw auto een nieuwe distributieriem nodig? Distributieriem vervangen kan bij ons al vanaf €91,-. Vraag nu een offerte aan voor uw model auto. Onze distributieriem prijsopgaves zijn altijd vrijblijvend en inclusief looprol en spanrol vervangen. De waterpomp vervangen wordt soms optioneel in de offerte genoemd als deze ook aan vervanging toe is. Na de distributieriem vervangen te hebben kan uw auto weer veel kilometers rijden zonder groot onderhoud.

Wat zit er bij de distributieriem offerte inbegrepen?

  • Looprol
  • Spanrol
  • Montage
  • Milieutoeslag
  • BTW

Alle automerken en modellen kunnen voor eersteklas onderhoud terecht bij de Stern vestigingen. U kunt ook naar de prijs vragen voor distributieriem vervanging inclusief vervanging van de V-snaar of multiriem. Wij informeren u wanneer uw auto dit nodig heeft en geven de beste prijs gebaseerd op het modeltype en bouwjaar.

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Het verbindt de krukas met de nokkenas. Deze getande riem zorgt er zo voor dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. Het is van groot belang dat het openen en sluiten van de kleppen op het juiste moment gebeurt voor een optimale ontbranding in de motor.

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Wanneer de distributieriem vervangen dient te worden, is afhankelijk van het merk en het model. In uw onderhoudsboekje vindt u de vervangingsintervallen voor uw auto. In de meeste gevallen dient de distributieriem vervangen te worden tussen de 60.000 en 120.000 kilometer. Soms staat het niet goed aangegeven of kunnen we niet achterhalen hoe oud de distributieriem is. We raden dan altijd aan om preventief distributie vervangen uit te voeren.

Vraag op tijd een nieuwe distributieriem aan

Een distributieriem heeft altijd een vastgesteld aantal kilometers voordat hij begint te slijten. De kwaliteit gaat daarna snel achteruit en de kans op knappen neemt toe. Breekt de distributieriem, dan loopt uw motor zware schade op. De zuiger begint dan de kleppen te raken waardoor deze zwaar beschadigd raken. In het ergste geval is uw motor total loss. Vraag daarom op tijd distributieriem vervangen aan. Onze medewerkers staan klaar om u een vrijblijvende offerte te sturen.

Distributieriem vervangen kunt u aanvragen voor alle automerken

SternPoint
Klanten beoordelen ons met:
8,9/10
404 beoordelingen
  • Onderhoud voor alle automerken
  • Benodigde onderhoud in samenspraak
  • Scherpe prijzen dankzij een groot netwerk
  • Extra onderhoud gebeurt alleen in overleg

Vind een vestiging »