Bekijk winterbanden » Bekijk zomerbanden » Bekijk all-season banden »

Autobanden kopen bij Stern

Goede banden zijn essentieel voor een prettig rijdende auto. Vandaar dat wij ze in alle soorten en maten kunnen leveren. Van de standaard zeer duurzame zomerbanden, tot de stevige winterbanden en veelzijdige all-season banden. Via de Stern bandencalculator bent u slechts een paar klikken verwijderd van een nieuwe set banden.

Hoe lang gaan autobanden mee?

Afhankelijk van het merk, uw rijstijl en of ze goed onderhouden zijn, kunnen banden meerdere jaren mee. Belangrijk is dat u de banden regelmatig controleert. U kunt ook een vrijblijvende bandencontrole aanvragen bij een Stern vestiging. De juiste bandenspanning vindt u in het onderhoudsboekje van de auto. Te slappe banden slijten veel sneller.

Wanneer moeten banden vervangen worden?

Het functioneren van een band ligt voornamelijk in de diepte van het profiel. Gemiddeld heeft een nieuwe band tussen de 9,5 mm en 7 mm profiel. Door slijtage kunt u uit het profiel opmaken hoe lang banden nog mee kunnen. Het wettelijke minimum in Europa ligt op 1,6 mm. Bij Stern raden wij echter nieuwe banden al aan bij een profiel van 2 mm. Uw grip op de weg is dan al zover verslechterd dat het een negatieve impact op het rijden kan hebben, vooral op een nat wegdek. En in Nederland regent het gemiddeld veel.

Twijfelt u of uw banden nog voldoende profiel hebben? Onze monteurs kijken met u mee en geven advies, gratis en vrijblijvend.

Welke bandenmerken kunt u kopen bij Stern?

O.a. van de merken Michelin, Pirelli, Bridgestone, Firestone, Vredestein, Viking, Nokian, Hankook, Yokohama, Toyo, Tyfoon, Continental en Goodyear. Bekijk ons actuele aanbod.

SternPoint
Klanten beoordelen ons met:
8,9/10
404 beoordelingen
  • Onderhoud voor alle automerken
  • Benodigde onderhoud in samenspraak
  • Scherpe prijzen dankzij een groot netwerk
  • Extra onderhoud gebeurt alleen in overleg

Vind een vestiging »