Waterpomp vervangen

Nu extra voordelig bij Stern: de waterpomp vervangen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een nieuwe waterpomp. Alle merken en modellen auto’s zijn welkom voor onderhoud op maat bij een Stern vestiging.

Wanneer moet de waterpomp vervangen worden?

De regel is dat een waterpomp samen met de distributieriem vervangen wordt. Beide onderdelen kunnen tegelijkertijd vervangen worden en de onderhoudsintervallen komt regelmatig ook overeen. De medewerkers van Stern kunnen voor u opzoeken wat de onderhoudsintervallen voor uw auto zijn. Het vervangen van de waterpomp en distributieriem is arbeidsintensief onderhoud. Maar door het te combineren kunnen wij efficiënt werken en een extra lage prijs aanbieden.

Wat zit er bij de waterpomp offerte inbegrepen?

waterpomp-vervangen
  • Montage
  • Milieutoeslag
  • BTW

Stern kan u een offerte aanbieden voor waterpomp vervangen, met of zonder nieuwe distributieriem. Standaard wordt de offerte met distributieriem vervanging aangeboden.

Wat is de functie van een waterpomp?

Een waterpomp is essentieel voor iedere auto. Het wordt ook wel een koelvloeistofpomp genoemd, omdat het koelvloeistof rondpompt van de motor naar de radiateur. Zo is de motor altijd voorzien van goed gekoelde koelvloeistof.

Waarom moet een waterpomp vervangen worden?

Met een slechtwerkende of defecte waterpomp krijgt u al snel een oververhitte motor. Daarom is tijdige waterpomp vervanging zeer belangrijk.

Hoe herkent u een versleten waterpomp?

Meestal kunt u een versleten waterpomp herkennen voordat er motorschade ontstaat. Veel auto’s hebben een temperatuurmeter voor de motor, waaraan u kunt zien of de motor goed gekoeld wordt. Een versleten waterpomp begint op den duur te lekken. Koelvloeistof lekt dan over de motor heen of onder de auto.

Tot slot kunt u uw onderhoudsboekje raadplegen voor wanneer de waterpomp vervangen moet worden. Onze medewerkers kunnen de onderhoudsinterval ook voor u opzoeken en direct een offerte op maat berekenen.

Bij welke automerken kan Stern de waterpomp vervangen?

SternPoint
Klanten beoordelen ons met:
8,9/10
404 beoordelingen
  • Onderhoud voor alle automerken
  • Benodigde onderhoud in samenspraak
  • Scherpe prijzen dankzij een groot netwerk
  • Extra onderhoud gebeurt alleen in overleg

Vind een vestiging »