Zomerbanden kopen

Bekijk eenvoudig online het grote aanbod goedkope zomerbanden van Stern. Alle prijzen zijn inclusief monteren en balanceren. U kunt daarnaast een werkplaatsafspraak maken om vrijblijvend uw banden te laten controleren. Bandenopslag is ook mogelijk bij alle Stern vestigingen.

Wat zijn zomerbanden?

Zomerbanden zijn de standaard banden waarop de meeste auto’s rijden. De naam zomerbanden is bedacht doordat winterbanden algemeen gebruikt worden en zelfs in veel landen in de koude maanden verplicht zijn.

De extra grip van winterbanden is met droog weer zonder vorst echter niet nodig. Zomerbanden zijn van harder rubber gemaakt en hebben iets minder profiel. Daardoor rolt de auto makkelijker en dat ziet u ook terug in het brandstofverbruik.

Wanneer moeten zomerbanden vervangen worden?

Volgens Europese wetgeving moeten uw banden minimaal 1,6 mm profiel hebben. Bij goed onderhoud en gebruik, kan het jaren duren voordat bandenprofiel zover versleten is. Stern raadt echter aan om al bij minimaal 2 mm nieuwe banden te kopen. Bij zomerbanden is de wegligging bij zo weinig profiel al zeer verslechterd. De kans op een klapband neemt ook toe.

Welke zomerbanden merken kunt u kopen bij Stern?

Verschillende bandenmerken van hoge kwaliteit zijn leverbaar: Michelin, Pirelli, Bridgestone, Firestone, Meteor, Vredestein, Viking, Nokian, Hankook, Yokohama, Toyo, Tyfoon, Regal, Maxxis, Falken, Continental en Goodyear. Staat uw bandenmerk er niet tussen? Neem telefonisch contact op met onze medewerkers voor persoonlijk advies.

SternPoint
Klanten beoordelen ons met:
8,9/10
412 beoordelingen
  • Onderhoud voor alle automerken
  • Benodigde onderhoud in samenspraak
  • Scherpe prijzen dankzij een groot netwerk
  • Extra onderhoud gebeurt alleen in overleg

Vind een vestiging »