Plan eenvoudig een serviceafspraak voor uw leaseauto

Stern verwacht van haar leaserijders dat zij hun leaseauto goed behandelen en onderhouden. Dat houdt in dat u auto-onderhoud moet laten uitvoeren volgens het aangegeven schema in uw onderhoudsboekje. Al onze leaseauto’s worden geleverd met handleiding waarin de fabrikant de onderhoudsintervallen voor klein en groot onderhoud heeft genoteerd. Hiervan afwijken kan leiden tot het vervallen van de fabrieks- / importeursgarantie.

Voor het plannen van uw serviceafspraak kunt u contact opnemen met onze servicedesk, telefoonnummer 020-6583980. U krijgt een keuzemenu waarin u kunt kiezen voor optie 3.

Overeenkomstig de voorschriften van de fabrikant bent u verantwoordelijk voor het tijdig controleren en bijvullen van motorolie- en koelvloeistofniveaus, inclusief het bijvullen daarvan. In de winterperiode dient het koel- en ruitensproeiersysteem voldoende tegen vorst te zijn beveiligd.

Het kan voorkomen dat uw werkschema een bezoek aan de werkplaats voor onderhoud niet toelaat. De haal- en brengservice van Stern biedt uitkomst. U kunt direct online een afspraak voor onderhoud inplannen. Daarbij geeft u dan aan of u gebruik wilt maken van onze haal- en brengservice. Dit kan in heel Nederland aangevraagd worden en is in veel gevallen volledig kosteloos. Eventuele kosten worden berekend door middel van de afstand en de benodigde onderhoudswerkzaamheden. U krijgt altijd van tevoren te horen of er kosten bij komen.

De haal- en brengservice is in de meeste gevallen kostenloos. In sommige gevallen verrekenen wij een vergoeding voor de haal- en brengservice. Dit is afhankelijk van de ligging van uw bedrijf en de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wij nemen in deze gevallen eerst contact met u op om de kosten te bespreken. U kunt dan beslissen of u gebruik wilt maken van onze haal- en brengservice. 

Banden vervangen

Controleer regelmatig de spanning van uw banden. Een juiste bandenspanning komt de rijeigenschappen van de auto ten goede, verlengt de levensduur van de banden en heeft een positief effect op het brandstofverbruik. 

Vervangen van banden wordt geregeld door uw dealer. Indien de gemiddelde diepte van de hoofdprofielgroeven van een band 2 mm of minder is, mag er tot vervanging worden overgegaan. De reserveband zal tenzij dit een zogenaamde thuiskomer is als vervangingsband gebruikt worden. De beste band zal hierna als reserveband dienst doen. 

Wanneer u de de auto voor een bandenvervanging aanbiedt, dient u (indien het vervangen van banden is opgenomen in het leasecontract) uw SternMobility Card BlackLabel te tonen. Uw dealer zal dan contact opnemen met de afdeling technisch beheer van Stern en de werkzaamheden uitvoeren.

Wanneer moet uw leaseauto APK-keuring krijgen?

Een APK-keuring is wettelijk verplicht en u bent als leaserijder zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van de APK-keuring. Het RDW heeft een overzicht van de APK-intervallen en u krijgt van tevoren een herinnering per post dat uw APK verloopt. 

Voertuigen boven de 3500 kg moeten jaarlijks een APK-keuring ondergaan.

Online afspraak maken voor banden vervanging

Nieuwe banden mogen alleen worden gemonteerd met een bandenmaat overeenkomstig de bij de aflevering gemonteerde banden. Wanneer er winterbanden in uw leasecontract zijn opgenomen kunnen wij deze voor u laten monteren. Maak direct online een een afspraak. Dit gaat op dezelfde manier als het inplannen van een afspraak voor onderhoud of reparatie. Montage van winterbanden kan plaats vinden vanaf 1 november en het omwisselen van zomerbanden dient voor 1 april plaats te vinden. 

Mocht u vragen hebben met betrekking tot onderhoud, reparatie of banden, neem contact op met Driver Care van Stern. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar via (020) 658 3980 of per e-mail: drivercare@sternlease.nl

SternLease

Regel het eenvoudig online 

Contact met de private lease afdeling

Vragen? Onze deskundige lease-adviseurs helpen u graag verder. Bel of mail ons:

020 - 658 3933
Stel een vraag

Bekijk de privé lease acties

Flexibel leasen? Shortlease kan bij ons voor een periode van 1 tot 24 maanden. Uw auto is direct beschikbaar.

Bekijk onze modellen »

Bekijk onze voorraad lease auto's

Stern heeft een uitgebreid aanbod aan voorraad auto's. Deze auto's zijn direct leverbaar tegen een scherpe maandprijs!

Bekijk de voorraad auto's »