Vraag vrijblijvend uw prijs aan voor remschijven vervangen bij de voorwielen

Remschijven kunnen apart vervangen worden bij een Stern werkplaats. U kunt bijvoorbeeld een afspraak maken voor het vervangen van de remschijven aan de voorzijde van de auto. De druk op de remmen aan de voorzijde is groter dan aan de achterzijde waardoor de remmen bij deze wielen de meeste remkracht nodig hebben. Remschijven slijten na verloop van tijd en moeten op tijd vervangen worden om een veilige auto te garanderen.

Wat zit er bij de remmen offerte inbegrepen?

  • Montage
  • Milieutoeslag
  • BTW

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het vervangen van de remschijven voor uw auto? Vul uw gegevens bij de offerte aanvraag in. Na ontvangst krijgt u binnen een werkdag een vrijblijvende prijs op maat aangeboden. Wij kunnen bij akkoord meteen een afspraak maken bij een werkplaats voor remschijven vervangen aan de voorzijde van uw auto.

 

De remschijven werking uitgelegd

Wat is exact de functie van een remschijf? Remschijven zijn platen van staal die meedraaien met het wiel. Wanneer u op de rem trapt, drukt de remklauw remblokken tegen de schijf aan. Zo ontstaat wrijving waardoor het wiel vertraagt en tot stilstand komt. Een remschijf is door zijn effectiviteit een van de meest gebruikte remsystemen bij auto’s.

Hoe lang gaan remschijven mee?

Remschijven gaan mee voor een langere periode, afhankelijk van uw rijstijl. U herkent een lijn op de remschijf waar de remblokken in contact komen. Remblokken slijten sneller en creëren na verloop van tijd een groef. Moet u voor de tweede maal nieuwe remblokken aanvragen, dan adviseren wij om de remschijven bij dezelfde wielen te vervangen. Ze worden in een set van 2 vervangen om de remkracht gelijkwaardig te houden.

Versleten remschijven herkennen

Versleten remschijven herkent u aan een langere remweg. Meestal moet u harder op de rem trappen om de auto tot stilstand te krijgen. En ander teken dat uw remmen gecontroleerd moeten worden, zijn de geluiden tijdens het remmen. Hoort u gepiep of geschuur bij het intrappen van de rem? Raadpleeg een monteur bij de Stern-garage. Wij controleren uw remschijven gratis en volledig vrijblijvend.

Remschijven vervangen in combinatie met remblokken

Wij raden altijd aan om de remschijven in combinatie met de remblokken te vervangen. Niet alleen krijgt u zo uw volledige remkracht terug, het voorkomt ook extra remmenonderhoud in de nabije toekomst. Remblokken slijten sneller en kunnen nieuwe remschijven beschadigen. Daarom vervangen wij bij voorkeur de remblokken samen met de remschijven.

SternPoint
Klanten beoordelen ons met:
8,9/10
432 beoordelingen
  • Fabriekskwaliteit onderdelen
  • Voor alle automerken
  • Snelle, persoonlijke service
  • Scherpe prijzen
  • In heel Nederland actief

Vind een vestiging »