Wanneer moeten remblokken vervangen worden?

Door de frictie slijten de remblokken sneller dan andere remonderdelen. Met name de remblokken voor, omdat de meeste auto’s hun aandrijving aan de voorzijde hebben zitten. Het is moeilijk in te schatten hoe lang de remblokken van de voorwielen meegaan voor vervanging nodig is. Het hangt van uw rijstijl af maar ook hoeveel u rijdt in de bebouwde kom. U remt in deze gebieden veel meer waardoor remblokken sneller slijten.

Wat zit er bij de remmen offerte inbegrepen?

  • Montage
  • Milieutoeslag
  • BTW

Remblokken zijn aan slijtage onderhevig en moeten na een bepaalde periode vervangen worden. Met name de remblokken bij de wielen voor slijten omdat 70% van het remvermogen daar ligt bij de gemiddelde auto. Omdat uw auto altijd uitstekend moet kunnen remmen, kunt u snel en voordelig uw remblokken laten vervangen bij Stern.

 

Zo werken remblokken

Remblokken behoren tot de belangrijkste onderdelen van uw autoremmen. Het zijn blokken kunststof die via de remklauw tegen de remschijf worden gedrukt. De remschijf draait mee met het wiel en via de remblokken ontstaat er frictie. Zo komt het wiel tot stilstand en kunt u op tijd remmen voor standaard verkeerssituaties.

Remblokken aan de voorzijde slijten sneller

Zodra u een schurend of piepend geluid hoort bij het remmen, kan dit duiden op versleten remblokken. Metalen onderdelen komen dan tegen de remschijf aan en dat produceert het geluid. Meestal moet u ook harder het rempedaal intrappen om tot stilstand te komen. Dit kan gevaarlijke verkeersituaties creëren. Merkt u dit op tijdens het autorijden? Vraag zo snel mogelijk een vrijblijvende remcontrole aan bij onze werkplaatsen.

Remblokken vervangen kosten aanvragen

Een remcontrole bij Stern gebeurt altijd gratis en vrijblijvend. U kunt ook meteen een online offerte aanvragen voor nieuwe remblokken voor. Onze medewerkers berekenen de kosten speciaal voor uw automodel en kunnen meteen een afspraak inplannen bij een werkplaats. Remblokken voor vervangen kan ook voordelig in combinatie met nieuwe remschijven. Wij werken uitsluitend met hoge kwaliteit remblokken.

SternPoint
Klanten beoordelen ons met:
8,9/10
432 beoordelingen
  • Fabriekskwaliteit onderdelen
  • Voor alle automerken
  • Snelle, persoonlijke service
  • Scherpe prijzen
  • In heel Nederland actief

Vind een vestiging »