Vraag de remblokken vervangen kosten aan

U kunt speciaal voor de autowielen aan de achterzijde de remblokken laten vervangen. Remblokken zijn aan slijtage onderhevig en moeten per 2 wielen vervangen worden om de remkracht gelijkwaardig te houden. Remblokken achter moeten dikwijls minder snel vervangen worden maar een regelmatige controle raden wij altijd aan. U kunt een gratis remcontrole aanvragen of een vrijblijvende offerte voor remblokken vervangen achter. Wij voeren remmenonderhoud uit bij alle merken en modellen auto.

Wat zit er bij de remmen offerte inbegrepen?

  • Montage
  • Milieutoeslag
  • BTW

Wilt u meteen een offerte voor het vervangen van remblokken aan de achterkant van uw auto? Dat kan online geregeld worden. Vul uw gegevens in bij de offerte aanvraag, onze medewerkers sturen u spoedig een vrijblijvende offerte toe voor uw auto. Zij kunnen ook meteen een afspraak voor u inplannen om de remblokken te laten vervangen.

 

Remblokken helpen mee aan een korte remweg

De functie van remblokken is dat ze frictie veroorzaken. De remblokken worden met de remklauw tegen de remschijf aangedrukt. De remschijf draait mee met het wiel en door de remblokken ontstaat er frictie en verliest het wiel vaart. Goede remblokken zorgen voor een korte remweg en dus een veilige rijervaring. Door de frictie slijten de remblokken wel sneller dan andere remonderdelen, al is de meeste remkracht bij de voorste wielen nodig. Niettemin zijn de remblokken achter ook aan vervanging toe na een bepaalde periode.

Versleten remblokken herkennen

De vervangingsperiode voor remblokken achter verschilt sterk per auto en per bestuurder. Is uw rijstijl vlot en rijdt u veel in de bebouwde kom? Dan remt u waarschijnlijk bovengemiddeld veel en krijgt u sneller versleten remblokken. De signalen van versleten remblokken zijn gelukkig vrij duidelijk. Versleten remblokken maken een schurend of piepend geluid tijdens het remmen. Ook neemt de remweg van uw auto toe en moet u harder het rempedaal intrappen om tot stilstand te komen.

Herkent u dit bij uw auto? Dan hebt u waarschijnlijk te maken met versleten remblokken. Wij raden dan aan om zo snel mogelijk een afspraak bij een van onze werkplaatsen te maken. Wij controleren uw remblokken gratis en vrijblijvend.

SternPoint
Klanten beoordelen ons met:
8,9/10
432 beoordelingen
  • Fabriekskwaliteit onderdelen
  • Voor alle automerken
  • Snelle, persoonlijke service
  • Scherpe prijzen
  • In heel Nederland actief

Vind een vestiging »