Het landelijk Stern-netwerk bestaat onder meer uit diverse Renault-dealers. Daardoor hebben wij altijd monteurs paraat met de juiste kennis om iedere Renault auto van een nieuwe distributieriem te voorzien. Een distributieriem vervangen bij de Renault Scénic of de Renault Laguna, vraagt u eenvoudig en snel online aan. Wij staan meteen voor u klaar en zorgen dat u spoedig een vrijblijvende offerte krijgt.

Wat zit er bij de distributieriem offerte inbegrepen?

distributieriem-v1
  • Looprol
  • Spanrol
  • Montage
  • Milieutoeslag
  • BTW

Interesse in een vrijblijvende offerte voor distributieriem vervangen? Voer uw gegevens in, dan sturen wij u spoedig een persoonlijk aanbod voor uw Renault-model en bouwjaar. U kunt tevens meteen een afspraak maken bij een van de Stern-werkplaatsen en wij staan u ook graag telefonisch te woord voor vragen over ons Renault onderhoud en distributieriem vervangen.

Vind een vestiging »

De distributieriem is een van de belangrijkste onderdelen van de automotor en bevindt zich vaak in het hart van uw Renault. Het is een getande riem die de krukas met de nokkenas verbindt. Het begeleidt de bewegingen van de motor en zorgt dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. Scheurt of breekt de distributieriem, dan kan de Renault niet verder rijden en moet de distributieriem meteen vervangen worden. Een geknapte distributieriem kan ook voor meer zware motorschade zorgen dus voorkomen is altijd beter dan wachten tot de riem breekt.

Hoe lang gaat de gemiddelde Renault distributieriem mee?

Een Renault distributieriem gaat gemiddeld 100.000 kilometer mee voordat het tekenen van slijtage toont. Omdat de distributieriem diep in de motor zit, raden wij aan om dit goed in uw onderhoudsboekje te noteren. Standaard doen wij dit voor u na een distributieriem vervanging. Het kan ook voorkomen dat een monteur de datum noteert binnenin uw motor. Renault geeft meestal in onderhoudsboekjes aan bij welke kilometerstand de auto distributieriem vervangen moet worden.

Stern is uw expert voor Renault onderhoud

Stern heeft werkplaatsen verspreid over een groot deel van Nederland waar u altijd terecht kunt voor het vervangen van uw Renault distributieriem. Wij maken graag een vrijblijvende offerte op voor de kosten van een nieuwe distributieriem voor uw Renault-model. Wij werken uitsluitend met ervaren monteurs die ook bij oudere uitvoeringen van een Renault de distributieriem kunnen vervangen.

Distributieriem vervangen kosten altijd inclusief montage

Onze distributieriem offertes zijn altijd inclusief nieuwe looprol, spanrol en montage. Ook adviseren wij altijd om de waterpomp samen met de distributieriem te vervangen. Dit onderdeel zit ook diep in het motorblok verwerkt maar kunnen onze monteurs eenvoudig vervangen samen met uw distributieriem. De waterpomp heeft in de meeste gevallen ook een looptijd vergelijkbaar met de distributieriem; u bespaart zo montage kosten voor de nabije toekomst.  

Vind een vestiging »

Bij welke Renault-modellen vervangen wij de distributieriem?

In principe vervangen wij de distributieriem bij elke Renault auto. Van de Renault Scénic, Twingo, Clio, Kadjar, Captur en Mégane, tot de Renault Laguna, Espace, Trafic en Master. Het kan voorkomen dat onze monteurs ander of extra onderhoud tegenkomen tijdens de controle. U wordt hierover altijd van tevoren geïnformeerd. U moet ook toestemming geven voordat er additioneel groot onderhoud wordt uitgevoerd op uw Renault.

Weet u niet zeker of uw Renault distributieriem vervangen moet worden?

U vindt informatie over het vervangen van de distributieriem meestal in het Renault onderhoudsboekje. Sommige modellen hebben een in plaats van een distributieriem een distributieketting. Deze onderdelen hebben andere vervangingsintervallen of hoeven bij normaal gebruik niet vervangen te worden. Onze Renault-monteurs informeren u erover en bieden een maatwerk oplossing voor distributie onderhoud

 

  • Onderhoud voor alle automerken
  • Benodigde onderhoud in samenspraak
  • Scherpe prijzen dankzij een groot netwerk
  • Extra onderhoud gebeurt alleen in overleg

Vind een vestiging »