Zonder een goede koppeling komt uw Renault letterlijk niet vooruit. Het brengt de motor in contact met de versnellingsbak zodat u tijdens het rijden de hoeveelheid koppel kunt aanpassen. Oftewel zonder een goede koppeling kunt u slecht schakelen en worden de bewegingen van de motor niet goed naar de wielen overgebracht. Wees er dus op tijd bij wanneer uw Renault koppeling vervangen moet worden. De Renault-experts van Stern staan voor u klaar om eersteklas onderhoud te leveren.

Wat zit er bij de koppeling offerte inbegrepen?

koppeling-vervangen
  • montage
  • milieutoeslag
  • BTW

Interesse in eersteklas koppeling onderhoud voor uw Renault? Maak meteen een afspraak bij een Stern-werkplaats voor een vrijblijvende controle. Onze ervaren monteurs ontdekken gauw of uw koppeling vervangen moet worden. U ontvangt altijd van tevoren een offerte voor uw Renault model en bouwjaar. Vragen? Wij beantwoorden ze graag, ook telefonisch.

Offerte aanvragen »

Versleten koppeling herkennen

De koppeling is aan slijtage onderhevig maar gaat bij Renault-modellen gemiddeld erg lang mee. Pas na 150.000 tot 200.000 kilometer beginnen onderdelen van de koppeling slijtage te tonen. U herkent een versleten koppeling aan meerdere signalen. Allereerst trekt de Renault minder snel op in de eerste versnelling. Ook neemt het aantal toeren gemiddeld sterk toe, omdat de motor harder moet werken om dezelfde snelheid te maken. Dit wordt ook wel een slippende koppeling genoemd en gaat meestal gepaard met gekraak of gepiep wanneer u de koppeling intrapt.

Wij vervangen de hele koppelingsset bij uw Renault

Bij Stern vervangen wij altijd de hele koppelingset. Dat bestaat uit een koppelingsplaat, een drukgroep en een lager. Wanneer u tijdens het rijden de koppeling van uw Renault indrukt, gaan de koppelingsplaten losstaan en kunt u schakelen. Het is belangrijk dat deze onderdelen in perfecte conditie zijn.

Een andere reden waarom wij de hele koppelingsset vervangen, is omdat een koppeling vervangen arbeidsintensief onderhoud is. Door de hele Renault koppeling te vervangen, garandeert u dat u weer voor een lange tijd geen onderhoud aan de koppeling hoeft te verwachten.

Offerte aanvragen »

Bij welke Renault-modellen kunnen wij de koppeling vervangen?

Voor elke Renault auto of bestelauto kunt u koppeling vervanging aanvragen bij Stern. Van de Renault Scénic, Twingo, Clio, Kadjar, Captur en Mégane, tot de Renault Laguna, Espace, Trafic en Master. Het kan voorkomen dat onze monteurs ander of extra onderhoud tegenkomen tijdens de controle. U wordt hierover altijd van tevoren geïnformeerd. U moet ook toestemming geven voordat er additioneel groot onderhoud wordt uitgevoerd op uw Renault.

Weet u niet zeker of uw Renault koppeling vervangen moet worden?

U vindt informatie over de onderhoudsintervallen voor uw Renault in het onderhoudsboekje. Meestal wordt het vervangen van de koppeling hier ook in behandeld. Onze Renault-monteurs kunnen u in veel gevallen direct verder helpen en anders kunt u altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende koppeling controle. Een versleten koppeling is door ons ervaren werkplaatspersoneel zo ontdekt.

 

  • Onderhoud voor alle automerken
  • Benodigde onderhoud in samenspraak
  • Scherpe prijzen dankzij een groot netwerk
  • Extra onderhoud gebeurt alleen in overleg

Vind een vestiging »