Wilt u de distributieriem van uw Ford laten vervangen? Bij Stern bent u aan het juiste adres. Wij bieden gespecialiseerd Ford onderhoud aan en werken met onderdelen van hoge kwaliteit. Uw Ford is bij Stern in goede handen en wij bieden het gespecialiseerde onderhoud aan voor een aantrekkelijke prijs inclusief montage.

Wat zit er bij de distributieriem offerte inbegrepen?

distributieriem-v1
  • Looprol
  • Spanrol
  • Montage
  • Milieutoeslag
  • BTW

U kunt eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor het vervangen van uw distributieriem. De offerte voor het vervangen van de distributieriem is inclusief de kosten van de looprol, spanrol en de waterpomp. Optioneel is het vervangen van de V-snaar of multiriem.

Vind een vestiging »

Onderhoud van de distributieriem is erg belangrijk

De distributieriem verbindt de krukas met de nokkenas. Deze getande riem zorgt ervoor dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. Dit is essentieel voor een optimale ontbranding in de motor.

Wanneer de distributieriem vervangen moet worden kunt u vinden in het onderhoudsboekje van uw Ford. Dit verschilt namelijk per model. In de meeste gevallen moet de distributieriem vervangen worden tussen de 60.000 en de 120.000 kilometer.

Het is erg belangrijk om de distributieriem tijdig te vervangen. Na het vastgestelde aantal kilometers van de levensduur van de distributieriem neemt de kwaliteit snel af. Hierdoor wordt de kans op knappen van de riem erg groot waardoor de zuigers de kleppen gaan raken. Als dit gebeurt loopt de motor ernstige schade op en moet in het ergste geval gereviseerd worden. Dit brengt enorme kosten met zich mee. Het tijdig vervangen van de distributieriem is daarom erg belangrijk en bespaart u een hoop geld.

Voor alle Ford modellen kunnen wij de distributieriem vervangen

Het vervangen van de distributieriem bij Stern is mogelijk voor elk model Ford. Enkele populaire modellen van Ford waarvan onze gespecialiseerde monteurs de distributieriem vervangen zijn de Ford Mondeo, Ford Fiesta, Ford Galaxy, Ford C-MAX, Ford S-MAX en de Ford Focus.

Vind een vestiging »

Verschil tussen de distributieriem en de V-snaar

De V-snaar wordt vaak verward met de distributieriem terwijl dit wel degelijk twee verschillende onderdelen zijn. De distributieriem verbindt de krukas met de nokkenas en zorgt ervoor dat de motor kan werken. De V-snaar is een aandrijfriem die de dynamo, stuurbekrachtiging, airco en de waterpomp aandrijft.

 

  • Onderhoud voor alle automerken
  • Benodigde onderhoud in samenspraak
  • Scherpe prijzen dankzij een groot netwerk
  • Extra onderhoud gebeurt alleen in overleg

Vind een vestiging »