Distributieriem of distributieketting?

Sommige automodellen hebben een distributieketting in plaats van een distributieriem. De functie van de distributie blijft hetzelfde: het aandrijven van de nokkenas en krukas, die de kleppen bedienen. De distributieketting gaat langer mee maar is ook duurder om te vervangen. Dat komt doordat de distributieketting in het motorblok is gebouwd. De distributieriem is makkelijker te bereiken maar slijt ook sneller. U kunt ook een distributieriem vervangen.

Distributieketting inspectie aanvragen?

distributieketting
 

Denkt u dat er iets niet goed is met uw distributieketting of distributieriem? U bent altijd welkom om een afspraak voor distributieketting vervangen aan te vragen. Wij controleren eerst of het geluid afkomstig is van de distributieketting. Een preventieve distributiecontrole is geheel vrijblijvend. Wij maken een persoonlijke offerte voor u en kunnen meteen een afspraak maken bij de SternPoint werkplaats van uw keuze.

Wanneer moet de distributieketting vervangen worden?

De distributieketting is zeer duurzaam. Zo duurzaam dat veel fabrikanten er geen officiële interval voor hebben. Het klopt echter niet dat de distributieketting nooit vervangen hoeft te worden. Sommige distributiekettingen zijn al aan vervanging toe na 100.000 tot 150.000 kilometer. De distributie begint dan losser te worden doordat de ketting oprekt.

Hoe herkent u een versleten distributieketting?

Een distributieketting maakt standaard iets meer geluid dan een riem. Een te lange distributieketting maakt een rammelend of ratelend geluid. De monteurs van SternPoint kunnen voor u diagnose stellen. Als de distributieketting vervangen moet worden, kunt u meteen de kosten aanvragen.

De distributieketting vervangen bij tekenen van slijtage is heel belangrijk. Een versleten distributieketting kan gaan verspringen of zelfs breken. Dit veroorzaakt vrijwel direct motorschade en u staat ook meteen stil.

Heeft uw auto een distributieketting?

Het kan per model en zelfs motoruitvoering afhangen wat voor soort distributie uw auto heeft. Een distributieketting wordt onder andere gevonden bij modellen van Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, Daihatsu, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Seat, Skoda, smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo. Raadpleeg het onderhoudsboekje of informeer bij een van onze SternPoint werkplaatsen om meer te weten over de distributieketting van uw auto.

SternPoint
Klanten beoordelen ons met:
8,9/10
404 beoordelingen
  • Onderhoud voor alle automerken
  • Benodigde onderhoud in samenspraak
  • Scherpe prijzen dankzij een groot netwerk
  • Extra onderhoud gebeurt alleen in overleg

Vind een vestiging »