De elektrische scooter is in trek in Nederland. Volgens cijfers van de Bovag, rijden er sinds dit jaar meer dan 30.000 elektrische scooters rond in ons land. Ook SternRent merkt de stijgende vraag naar elektrische scooters en biedt ze onder meer in Amsterdam, Den Haag, Den Bosch en Eindhoven aan. 

SternRent verhuurt naast auto’s ook elektrische scooters zoals de Mango Mazzagatti, met een topsnelheid van 25 km/u. De elektrische actieradius is 75 km en de scooter kan gewoon opgeladen worden via een stopcontact of laadstation.

Populair in de steden

“We zagen dit jaar een toename in het aantal verhuurde elektrische scooters”, vertelt Peter Briaire, manager van SternRent. “De elektrische scooters zijn een echt zomerproduct voor in de stad. We bieden ze daarom exclusief bij 6 vestigingen in grote steden aan: Amsterdam West, Den Helder, Den Bosch, Dordrecht, Den Haag en Eindhoven.”

Mango Mazzagatti huren

Elektrische voertuigen vullen het straatbeeld

De reden waarom de elektrische scooter in trek is, is doordat steden steeds duurzamer proberen te worden. “Je ziet steeds meer elektrische auto’s, fietsen en andere voertuigen in het straatbeeld dus de pluspunten worden ook bekender onder Nederlanders”, legt Peter uit. “De scooters zijn stiller, je hebt geen uitlaatgassen en opladen is veel goedkoper dan brandstof tanken.”

De Mango Mazzagatti elektrische scooters zijn online of telefonisch te huren bij SternRent.

verhuur