De elektrische car2go smarts zijn in onderhoud bij Stern Auto. In januari 2012 is het bedrijf car2go van start gegaan en sindsdien worden de smarts voor reparatie en onderhoudsbeurten naar Stern Auto in Amsterdam gebracht. En als er schade aan een car2go smart wordt geconstateerd, dan wordt SternSchade ingeschakeld.

300 smarts van car2go

Het unieke ‘auto-delen’ concept van Daimler is car2go, een bedrijf dat elektrische smarts verhuurt in Amsterdam. Je vindt de smarts overal: langs de grachten, in de Jordaan, langs de Zuidas. Een car2go smart is gemaakt voor de stad: hij is klein, wendbaar en past op elke parkeerplaats. Bovendien is deze Smart milieuvriendelijk: hij is volledig elektrisch. In Amsterdam staan in totaal 300 smarts van car2go.

Car2go controleert zelf na elke rit of de smarts schoon zijn, een volle accu hebben en of er geen schade aan de auto is. Voor onderhoud gaan ze naar Stern Auto in Amsterdam en bij schadeherstel staat SternSchade paraat.

Car2go smart schadeherstel

Smart schadeherstel bij SternSchade aan de Joan Muyskenweg

Het herstellen van de schade inclusief de gehele administratieve afwikkeling wordt door de SternSchade vestiging aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam Zuidoost verzorgd. Gemiddeld komen er per week ongeveer 5 car2go smarts binnen voor schadeherstel, die binnen enkele dagen weer gereed zijn voor gebruik.

Het betreft niet alleen het herstel van esthetische schades, zoals krassen in de lak of velgbeschadigingen, ook de grotere schades ten gevolge van een aanrijding worden hier hersteld.

De medewerkers die de schadeherstellingen aan deze elektrische auto’s mogen uitvoeren, zijn hiertoe speciaal opgeleid door Mercedes-Benz Global Training. Op deze wijze werken car2go, Stern Auto en SternSchade al enkele jaren succesvol samen.

schadeherstel