StromerHet begint weer warmer te worden en dat betekent dat heel Nederland de fiets uit de stalling haalt. Tegelijkertijd is de elektrische fiets bezig aan een opmars en dat brengt best wel wat veranderingen met zich mee. Het e-bike aanbod in Nederland is enorm divers dus het vergt wat onderzoek om jouw ideale elektrische fiets te vinden. Welke typen elektrische fietsen zijn er nu eigenlijk?

 

Elektrische stadsfiets - de urban e-bike

Fietsen is in de meeste Nederlandse steden goed te doen en vaak zelfs sneller dan de auto, bus of trein. Daarom zijn verschillende elektrische stadsfietsen te koop, met een aantrekkelijk uiterlijk of zelfs klassiek omafiets-design.

Onder meer de Spiked 3 en Spiked 5 focussen zich op comfort. Met een unieke verende voorvork en brede banden. Dit type fiets komt in veel verschillende kleuren en kan met allerlei accessoires uitgerust worden zoals bijvoorbeeld een fietsmand. De topsnelheid ligt op 25 km/u en de actieradius kan 70 km bereiken.

Spiked elektrische fiets

 

De razendsnelle elektrische fiets

Het kan ook sneller en nog moderner, dat bewijzen de elektrische fietsen van merken zoals Qwic of Stromer. Deze fietsen zien er eigenzinniger uit met sportieve designs. In het geval van de Stromer ST-2 kan je zelfs 45 km/u halen. Naast snelheid komt deze premium e-bike met een boordcomputer in het frame verwerkt en kun je via een smartphone app op afstand je fiets ‘tunen’. De Stromer komt tevens met ingebouwde diefstalbescherming, GPS-tracking en een remsysteem dat stroom opwekt tijdens het remmen.

De elektrische fietsen van Qwic halen een topsnelheid van 40 km/u en kunnen geleverd worden met een actieradius boven de 200 km. Deze fietsen vallen in de Performance Series maar het Nederlandse bedrijf heeft ook meer eigentijdse e-bikes voor de fietsers met minder haast.

Qwic elektrische fiets

 

De elektrische vouwfiets

Ben je een forens die liever een compacte vouwfiets in de trein meeneemt? Of zoek je een fiets die in de camper of boot past voor de vakantie? Ook dat kan tegenwoordig elektrisch. De Qwic C-FN7 is opvouwbaar en komt met een voorwielmotor die 25 km/u haalt en een actieradius van 100 km heeft.

Wat leuk is aan dit model, is dat hij met meer toevoegingen komt dan je verwacht van een vouwfiets. Bijvoorbeeld een in hoogte verstelbaar stuur, goeie vering voor en achter en 7 versnellingen.

Elektrische vouwfiets

 

Elektrische bakfiets

Nog een typisch Nederlands icoon: de bakfiets. Of je er nu boodschappen of je kinderen instopt, de bakfiets is bedoeld om veel lading te vervoeren. Niet heel vreemd dus dat er elektrische bakfietsen te koop zijn. De Johnny Loco Cargo bijvoorbeeld.

Deze elektrische bakfiets weegt met 49 kilo verrassend licht en kan een topsnelheid van 25 km/u halen. De actieradius is 100 km. Door de twee grote voorwielen achter is de bakfiets enorm stabiel en daarom een erg populair vervoermiddel in woonwijken.
Elektrische bakfiets

 

Elektrische fiets zonder ketting

Een elektrische fiets kan natuurlijk ook volledig elektrisch aangedreven worden. Daardoor kan de fietsketting overbodig worden. Door dit idee is de Mando Footloose IM ontwikkeld. Deze kettingloze fiets genereert stroom voor de elektromotor via de trapbeweging die je met de pedalen maakt. Zo kan de kettingloze fiets een topsnelheid van 25 km / u halen en 60 km achter elkaar elektrisch rijden.

Op het stuur zit ook een LCD-scherm waarop alle rijinformatie staat. Het scherm werkt tevens als sleutel: door hem te verwijderen wordt de hele fiets onbruikbaar.

Elektrische fiets zonder ketting

 

Als fietsland bij uitstek is Nederland een zeer interessante markt om nieuwe typen elektrische fietsen te verkopen. Nederlanders fietsen graag, ook lange afstanden. De elektrische fiets past daarbij uitstekend tussen de standaard fiets en de personenauto, als individueel vervoer dat je comfortabel en duurzaam van A naar B brengt. Stern biedt elektrische fietsen aan via Mango Mobility, specialist in elektrisch vervoer.