Wist je dat een geparkeerde auto bij normale zomerse temperaturen al kan veranderen in een oven? Laat daarom in de zomer nooit een hond of baby achter in de auto want dat kan levens kosten! De volgende tips helpen mee om een hete auto te voorkomen bij hoge temperaturen. Want bij temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius kan de auto van binnen al een gevaarlijke plek worden.

Airconditioning zorgt ervoor dat je binnen enkele minuten de temperatuur in de auto aangenaam krijgt. Bij een stilstaande auto kun je het opwarmen deels voorkomen met de volgende dingen:

  • Zoek altijd naar een parkeerplaats in de schaduw
  • Leg een zonnescherm met reflecterende folie over de voorruit. Het zonlicht wordt zo deels teruggekaatst. Zonneschermen voor de achterruit en zijruiten bestaan ook.
  • Het dashboard is meestal donkerkleurig en donkere kleuren absorberen meer warmte. Voorkom dit door een witte handdoek neer te leggen.

Hond in hete auto

En dit moet je absoluut NIET doen:

  • De airconditioning ijskoud zetten. Een paar graden onder de buitentemperatuur is al genoeg om je interieur te verkoelen. Je motor kan bovendien oververhit raken als alle koeling voor de airconditioning gebruikt moet worden.

Gratis airco controle mogelijk bij Stern

Rijden met hoge temperaturen kan een flinke opgave zijn. Ga goed uitgerust achter het stuur en neem wat water mee voor onderweg. Zo kom je veilig en fris op je bestemming! Benieuwd of je airco nog goed werkt? Je kunt altijd een gratis airco controle aanvragen bij een Stern werkplaats.

onderhoud