Een bestelauto is in veel gevallen meer dan een vervoersmiddel. Het is een rijdend bureau, een werkruimte vol met belangrijk gereedschap, maar dit valt niet allemaal onder een standaard autoverzekering. Wat valt er bij een bedrijfsauto onder de Casco-dekking en waarvoor dien je een extra verzekering af te sluiten? En hoe zit het met het verzekeren van privéspullen die in de bedrijfsauto liggen? Samen met verzekeringsmaatschappij Bovemij leggen wij het uit.

Wat is verzekerd bij een WA + volledig casco?

Allereerst kun je schade aan de bestelauto gewoon goed verzekeren met een WA + volledig casco verzekering. Kijken we naar de uitrusting van de bestelauto, specifiek de laadruimte inrichting, dan vallen alle ingebouwde kasten die vastzitten aan de bestelauto onder de volledig casco-dekking. Let op: je moet dan wel het verzekerde bedrag verhogen door de prijs van de laadruimte inrichting op te tellen bij de catalogusprijs en fabrieksopties.

bestelauto-verzekering

Losse lading verzekeren met ‘eigen vervoersdekking’

Dus de vaste kasten zijn meeverzekerd bij een volledig casco-verzekering. Hoe zit het met de resterende lading? Bovemij raadt hiervoor de ‘eigen vervoersdekking’ aan. Je verzekert bij deze dekking alle lading die vervoerd wordt voor de uitoefening van het beroep, zowel gereedschap als andere losse materialen. Samen met een volledig casco-verzekering is de inhoud van je laadruimte hiermee goed gedekt.

Chauffeursbagage dekking

Het komt ook voor dat chauffeurs privéspullen meenemen naar het werk. Dat kan een broodtrommel of tas maar ook een mobiele telefoon zijn. Deze spullen zijn bij Bovemij gratis meeverzekerd als je kiest voor de volledig casco-verzekering. Het valt onder de dekking ‘Chauffeursbagage’ en is tot een maximum van € 2.500,- per gebeurtenis verzekerd, met € 50,- eigen risico. Het is daarbij belangrijk dat de verzekerde spullen in de cabine liggen. Geld en waardepapieren zijn niet meeverzekerd.

Eigen risico verlagen met SCM 2 goedgekeurde beveiliging

Voor de WA + volledige casco verzekering bij Bovemij is een SCM 2 goedgekeurde beveiliging aan te raden. Hieronder valt een interieurdetectiesysteem en als dit in de laadruimte is ingebouwd, verlaagt Bovemij het eigen risico van € 1.000,- naar € 150,-.

SCM 2 goedgekeurde beveiligingssystemen kunnen direct via Stern bij een bedrijfswagen geleverd worden. Andere vormen van bedrijfsautobeveiliging zijn mogelijk met behulp van SternTec, specialist in bedrijfswageninbouw. De ramen achter kunnen bijvoorbeeld getint worden of van beveiligingsroosters voorzien worden. Ook kunnen er extra sloten op de zijdeur worden aangebracht, zelfs elektrische alarmsystemen.

Wat is de beste bestelautoverzekering voor jouw bedrijfswagen?

Benieuwd wat jouw bestelautoverzekering per maand kost? Bezoek SternPolis.nl voor meer informatie of neem contact op met de Bovemij verzekeringsadviseurs via het telefoonnummer (024) 366 56 50. Zij helpen graag met het samenstellen van de beste bestelautoverzekering voor je onderneming.

bedrijfswagens