SternTec, specialist in bedrijfswagen inbouw en Mercedes-Benz dealer Stern Auto werkten begin van de zomer samen om een aangepaste Sprinter bestelauto af te leveren aan Dierenambulance Gooi en Vechtstreek. Het is de tweede Mercedes-Benz bedrijfsauto die de hulpdienst via Stern aanschaft. Dankzij de samenwerking tussen Stern Auto en SternTec kon de bestelauto volledig naar wens worden omgebouwd, zodat het aan de werkeisen maar ook verschillende keurmerken kan voldoen.

Tweede Mercedes-Benz Sprinter aangeschaft

Dierenambulance Gooi en Vechtstreek schafte 1,5 jaar geleden de eerste Mercedes-Benz Sprinter aan via Stern. SternTec was toen ook verantwoordelijk voor de ombouw van het interieur en sindsdien is het personeel van de dierenambulance zeer tevreden over de Sprinters.

Dierenambulance aflevering

Teamleider Paul Onkenhout vertelt waarom de keuze op dit bestelauto model viel. “Doordat de wanden van binnen rechtop omhoog lopen, is de De Mercedes-Benz Sprinter veel ruimer en prettiger om in te werken. Mensen die meerijden met hun dier kunnen nu goed zitten, ambulancepersoneel kan rechtop staan en kunnen gemakkelijk overal bij door de efficiënt samengestelde inrichting.”

Dierenambulance aflevering

Laadruimte omgebouwd voor dierenambulance

SternTec heeft de vloer en deels de wanden voorzien van een epoxy antislip coating, die snel en eenvoudig schoongemaakt kan worden. Ook zijn de kasten voorzien van lades, planken voor kooien en hangmogelijkheden. Tevens is een wasbak met stromend water ingebouwd. Voorin is de bank verwisseld voor 2 stevige stoelen; meer ruimte om te bewegen en het nodige gereedschap (uit het zicht) op te bergen.

Samenwerking tussen SternTec en Stern Auto

De Mercedes-Benz Sprinter werd afgeleverd met een 2.2 liter dieselmotor en automaat. Onkenhout: “We leggen veel kilometers af met onze ambulances, dus het is belangrijk dat de chauffeur zo min mogelijk belast wordt. De Mercedes-Benz Sprinter heeft uitstekende rijprestaties en is zeer betrouwbaar. Bovendien kon Stern hem voor een goede prijs afleveren en de ombouw intern regelen.”

bedrijfswagens