Het aantal elektrische auto’s in Nederland zal vanaf 2017 alleen maar groeien en het aanbod groeit mee. De Nederlandse overheid belooft ook voor de komende jaren de elektrische auto te blijven stimuleren met onder andere een 4% bijtellingsregeling voor CO2-vrije leaseauto’s. Veel fabrikanten hebben bovendien nieuwe nog efficiëntere elektrische auto’s gepland voor het komende jaar. Van welke elektrische auto’s gaan we in 2017 meer zien?

Volkswagen e-Golf

De elektrische variant van de immer populaire Volkswagen Golf krijgt een update. Het interieur wordt verbeterd met luxere opties, maar de echte innovatie vindt onder de vloer plaats bij de accu. Volkswagen heeft de capaciteit van de e-Golf zover verbeterd dat het nieuwe model een actieradius van gemiddeld 300 km kan halen. Wij verwachten de nieuwe Volkswagen e-Golf begin mei 2017 te kunnen leveren.

volkswagen e-golf.jpeg

Opel Ampera-e

De Opel Ampera was al een bekende hybride auto in Nederland en de Opel Ampera-e laat de verbrandingsmotor volledig achter zich. De Opel Ampera-e komt met een volledig nieuw design en fraai interieur met touchscreen in het dashboard en diverse optionele camera- en veiligheidssystemen. Grootste verkooppunt is echter de grote actieradius. Opel belooft dat de Opel Ampera-e gemiddeld 500 km kan rijden zonder op te laden. De auto verschijnt voorjaar 2017 in Nederland en kan geleverd worden via Stern.

opel-ampera-e-elektrische-auto

Smart Electric Drive

De hele smart-range gaat elektrisch vanaf begin 2017. Zowel de smart FortTwo Coupé als de ForTwo Cabrio en smart ForFour, zullen volgend jaar leverbaar zijn met elektrische aandrijving. De nieuwe Electric Drive-familie komt met een compact 17,6 kWh lithium-ion-accupakket. De actieradius is volgens NEDC-cyclus maximaal 160 km. De nieuwe elektrische smart auto’s zijn begin 2017 leverbaar bij Stern.

smart-electric-drive

Renault ZOE

De Renault ZOE doet het al goed en wordt algemeen beschouwd als een van de beste elektrische auto’s momenteel verkrijgbaar. In 2017 gaat Renault voor de volgende stap en dan met name op het gebied van de actieradius. De nieuwe generatie Renault ZOE wordt uitgerust met een 41 kWh accupakket. Volgens Renault zal de actieradius daarmee maximaal 400 km kunnen worden. De nieuwe Renault ZOE is medio 2017 leverbaar.

renault zoe

Volvo Polestar edities

De sportieve lijn van Volvo wordt vanaf 2017 ook de groene lijn. Volvo is inmiddels volledig eigenaar van Polestar en brengt al jaren succesvol performance modellen met Polestars expertise op de markt. Volvo wil de Polestar-range echter ‘elektrificeren”. Meer plannen voor de volledig elektrische Volvo Polestar lijn krijgen we in 2017 te zien.

volvo polestar edition

Nog veel meer autofabrikanten hebben elektrische modellen voor de komende jaren gepland staan en ook onze overheid wil voor lange termijn investeren in de milieuvriendelijke aandrijving. Vanaf 2017 zal de actieradius van de gemiddelde elektrische auto flink groter zijn en ook het laadstation netwerk in Nederland wordt verder uitgebreid. Wil je meer weten over welke elektrische en hybride auto’s nu al leverbaar zijn? Of hoe de bijtellingsregels voor leaseauto’s in 2017 zullen veranderen? Neem contact op met SternLease of bezoek een van de Stern dealers voor vrijblijvend advies.

leasen