Het wintersportseizoen is weer in volle gang en een lange tocht naar het skiresort ligt in het verschiet. Stern geeft je een aantal tips voor en tijdens de reis naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en andere populaire wintersportlanden. Wat moet je wel en niet doen als je met de auto gaat rijden in de kou?

Laat de auto niet te lang stationair draaien

Veel moderne auto’s hebben de optie om de auto van te voren te verwarmen. Het stationair draaien om de motor alvast te verwarmen is daarbij een bekende truc met koud weer. Dit is echter slecht voor je motor! Nieuwe generaties injectiemotoren slijten sneller wanneer je een motor langer dan een kwartier stationair laat draaien. Beter kun je meteen voorzichtig wegrijden als je de motor wil verwarmen.

Check wat de winterbandenregels in het buitenland zijn

De winterbandenregels kunnen sterk verschillen per land. In Nederland zijn winterbanden bijvoorbeeld niet verplicht al worden ze wel door ons aangeraden in de koude maanden. In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn de regels veel strenger. We hebben er speciaal een blog over geschreven waarin we uitgebreid stilstaan bij de wetgeving.

Stop antivries bij de ruitensproeiervloeistof

Weet je of je ruitensproeiervloeistof antivries bevat? Doe er voor de zekerheid wat bij voor je op wintersportvakantie gaat!

man winter stuurwiel

Neem papieren kaarten mee als je files wilt vermijden

Navigatiesystemen en software worden steeds beter maar zijn nog steeds niet perfect. Neem daarom als backup papieren kaarten mee. Deze kaarten zijn makkelijker te raadplegen dan digitale varianten en zo kan je halverwege de reis de route aanpassen om potentiële files te vermijden.

Neem een dekentje en wat eten en drinken mee

Kom je toch in de file te staan? Maak het jezelf gemakkelijk! Neem dekentjes mee voor alle passagiers en vergeet ook niet om eten en drinken binnen handbereik te hebben. De gevoelstemperatuur kan sterk dalen wanneer de auto lang stilstaat. Onderschat de kou niet!

Geef je auto een wintercheck

Veel werkplaatsen bieden een wintercheck aan voor een scherpe prijs, een onderhoudsbeurtje dat specifiek de aandachtspunten voor winterweer aanpakt. Ga langs bij een van onze werkplaatsen voor meer informatie! 

Voor meer tips kun je altijd terecht bij een Stern werkplaats. Je kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen voor winterbanden en andere toevoegingen aan je auto-uitrusting.

veiligheid