Je hoeft geen botsing met je auto te krijgen om kleine lakbeschadigingen op te lopen. Krasjes en schaafplekken in de lak, kunnen al veroorzaakt worden bij stilstand. Bijvoorbeeld wanneer je een winkelwagen tegen de achterbumper botst, een paaltje aantikt of met iets hards langs de deur schuurt. Gelukkig kan kleine lakschade bij Stern relatief snel en voordelig gerepareerd worden in de werkplaats middels spotrepair. Een van onze monteurs laat in deze nieuwe video zien hoe spotrepair wordt uitgevoerd.

Kleine autoschade kan snel gerepareerd worden

Monteur Ronald Sieders moet een schaafplek op de bumper van een SUV verwijderen middels spotrepair. Bij autoschade moet in veel gevallen de hele carrosserie of een groot deel ervan opnieuw gespoten worden zodat er geen kleurverschil ontstaat. Bij kleine schades hoeft dit niet en kan spotrepair worden toegepast.

Je kunt in deze video stapsgewijs zien hoe de monteur de beschadiging op de autobumper repareert. Voor het gemak hebben we tevens de stappen uitgeschreven onder de video.

Stap 1: De monteur schuurt de verf weg van de beschadigde plek.
Stap 2: De auto wordt afgedekt zodat er geen verfresten op andere delen komen.
Stap 3: De grondverf wordt gespoten. Dit is de eerste verflaag.
Stap 4: De verf moet nu drogen. Een speciale hittelamp maakt dit proces veel korter.
Stap 5: De lakkleur voor de hoofdlaag wordt met een speciale kleurenscanner bepaald.
Stap 6: Nu de kleur bekend is, kan het mengen beginnen. Dit is heel precies werk!
Stap 7: De grondverf wordt opnieuw vlak geschuurd zodat de hoofdlaag goed blijft zitten.
Stap 8: Nu kan de hoofdlaag aangebracht worden.
Stap 9: Ook de nieuwe laag wordt snel opgedroogd met de hittelamp.
Stap 10: Tot slot wordt een beschermende laklaag aangebracht.

Meer weten over spotrepair?

Met spotrepair zijn kleine lakbeschadigingen snel gerepareerd. Natuurlijk is geen enkele autoschade hetzelfde waardoor er altijd een vrijblijvende taxatie van de reparatiekosten plaatsvindt bij de Stern werkplaatsen. Je kan meer informatie vinden over spotrepair op de productpagina en meteen een vrijblijvende offerte aanvragen voor schadeherstel. Vergeet niet wat foto’s van de schade bij de aanvraag mee te sturen; de Stern schade-experts kunnen dan meteen telefonisch een schatting van de reparatiekosten geven.

schadeherstel