Bij Stern werken veel werknemers met bijzondere hobby’s. Regelmatig interviewen wij hen voor een rubriek in ons personeelsblad SternIntern, maar nu kun je ze ook lezen op ons Weblog. Leer zo de unieke mensen achter Stern kennen!

Walter Weg werkt bij Svala Auto en SternLogistiek waar hij dagelijks zorgt dat schadebedrijven, garages en alle vestigingen de juiste auto-onderdelen en voorraad ontvangen. In zijn vrije tijd is Walter als vrijwilliger operationeel coördinator bij de Amsterdamse Reddingsbrigade en daarnaast geeft hij les aan nieuwe vrijwilligers. Walters tweede grote passie is zingen. Als frontzanger van een feestband treedt hij regelmatig op met een keur aan top 40-hits door het hele land.

walter-weg

“Het is soms een opgave om het allemaal te combineren, maar als je fan bent van iets moet je het vooral blijven doen.” Walter weet dat hij met twee belangrijke hobby’s en zijn baan bij Svala Auto / SternLogistiek altijd een drukke week heeft. Toch zou hij het niet anders willen. Voorheen was hij gestationeerd bij Svala Auto Haarlem en nu houdt hij kantoor bij SternLogistiek in Amsterdam, waar hij alle schades van Volvo uitzoekt, bestellingen plaatst en de onderdelen verstuurt. Dagelijks gaan er elf bedrijfswagens het land in om alle Sternvestigingen, schadebedrijven en garages te voorzien van schade- en auto-onderdelen voor de werkplaatsen. Tevens worden de vestigingen in het hele land bevoorraad met papier, koffie en promotiemateriaal.

Coördinator Amsterdamse Reddingsbrigade

“De avonden zijn voor mijn hobby’s die ik in beide gevallen al van kinds af aan doe. Ik kom uit een muzikale familie want mijn vader en broer zijn ook zangers. Ik ben ook een waterrat en zat al jong op reddingszwemmen. Vanaf daar stootte ik door naar de Amsterdamse Reddingsbrigade.” Walter is nu operationeel coördinator van de Reddingsbrigade. Naast het lesgeven is hij tevens woordvoerder voor de pers, brandweer, politie en andere organisaties die actief zijn tijdens evenementen. “SAIL 2016 was bijvoorbeeld zo’n evenement. We hebben vijf dagen lang niet stilgezeten en nauw samengewerkt met de brandweer, waterpolitie, havendienst en dergelijke. Onze taak is om mensen zo snel mogelijk het water uit te krijgen bij ongelukken of andere risico’s. Het is zwaar maar ook erg belangrijk werk.”

Taak van de Reddingsbrigade

SAIL 2016 verliep relatief rustig, met slechts enkele incidenten, maar dat geldt niet voor alle evenementen. De Amsterdamse Reddingsbrigade is betrokken bij veel evenementen op en rond het water rondom de hoofdstad. Ook voorlichting en preventie zijn taken van de Reddingsbrigade in de hoop incidenten te kunnen voorkomen. “Ter vergelijking; vorig jaar waren we ook aanwezig bij de Triatlon Sloterplas. Daar hebben we gedurende de hele dag zeventig hulpverleningen moeten uitvoeren. Door warmte met een lekker windje gingen de deelnemers zo diep in hun sportieve prestatie dat ze bij bosjes neergingen door flauwte en hittestuwingen. En in het water werden atleten vermoeid en kregen kramp. Op die momenten moeten we razendsnel ingrijpen om te voorkomen dat iemand verdrinkt.”

Vrijwilligers gezocht

Walter mag soms ook inspreken bij gemeenteraadsvergaderingen. De Amsterdamse Reddingsbrigade heeft behoefte aan subsidie en sponsors, maar ook aan meer vrijwilligers. “Het is een vrijwilligersorganisatie die een belangrijke taak heeft. Gelukkig hebben we nu de aandacht van de Amsterdamse politiek, maar alle vrijwilligers zijn welkom. Je kunt je aanmelden via www.amsterdamsereddingsbrigade.nl.”

walter-weg

Feestband KLAAR!

Iedere dinsdagavond ligt vast voor Walter want dat is de repetitieavond voor zijn band. “Mijn vrouw vindt het niet altijd leuk maar er komt zelden iets tussen mij en mijn zangavondje.” Walter is een echte fan van het Nederlandse levenslied. De klassiekers van Hazes en andere Nederlandse zangers passeren dan ook regelmatig de revue bij Feestband KLAAR! De feestband is in te huren voor feesten en bruiloften, en specialiseert zich in top 40-hits van de jaren tachtig tot aan hedendaagse muziek. “We zijn ontzettend veelzijdig, al hebben we wel een paar grenzen. Rap begin ik bijvoorbeeld niet aan, maar wat rockklassiekers gaan prima.”

Hij laat wat repetitieopnames van Feestband KLAAR! horen, opgenomen tijdens een carnavalsfeest. Walter zingt samen met zangeres Liesbeth. De band telt meestal negen leden die in kleurrijke outfits ieder optreden opvrolijken. Samen met het bruidspaar of andere organisatoren wordt gekeken wat de tracklist van de avond zal worden. “Omdat we zo veelzijdig zijn, hebben we meestal al ervaring met veel nummers. Gemiddeld houden we zo’n dertig hits per avond achter de hand.”

Meer weten over Stern en haar medewerkers? Je kunt alle edities van SternIntern online teruglezen.