De club uit het Noord-Hollandse Cruquius is de winnaar van de actie ‘jouw birdies zijn geld waard’ die op alle bij de NGF aangesloten golfverenigingen kon worden gespeeld.

Vogels tellen in samenwerking met Vogelbescherming Nederland

Vogels zijn in meerdere opzichten belangrijk in golf. Naast de wedstrijd op de clubs werden er ook ‘echte’ vogels geteld: op zaterdag 6 mei vond in samenwerking met Vogelbescherming Nederland de achttiende editie van de jaarlijkse Bird Watching Day plaats. Er deden dit jaar meer banen mee dan ooit: 84. De spotters telden in totaal 3.820 vogels. En er werden 167 verschillende soorten waargenomen.

In de periode van 6 tot en met 14 mei (Vogelweek) maakten de leden van de Haarlemmermeersche Golfclub de meeste netto birdies, eagles en albatrossen op hun 27-holes baan. Voor deze prestatie ontvangt de Haarlemmermeersche een cheque ter waarde van duizend euro die kan worden gebruikt voor aankopen in de winkel van Vogelbescherming Nederland.

Haarlemmermeersche Stern Birdieranking uitreiking

Download de gratis GOLF.NL app en doe mee met de Stern Birdieranking

Voor de telling werd gebruikgemaakt van de Stern Birdieranking, een onderdeel dat in de GOLF.NL app zit. Heb je die nog niet, dan kun je hem downloaden in de App Store (Apple) of de Play Store (Android).

Stern is partner van de NGF en besteedt bewust aandacht aan de gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu op korte én op langere termijn. En zet zich tevens in voor een betere leefomgeving van vogels.

vogels