Verrassende cijfers over het autohuurgedrag wereldwijd. Een auto huren wordt in 82 procent van de gevallen gedaan door een man. Slechts 18 procent van de autohuurders is vrouw, terwijl de werkelijke rijcijfers tussen de geslachten veel meer in evenwicht zijn! De cijfers komen van Rhino Car Hire, die wereldwijd duizenden boekingen onderzocht. Ondanks al het onderzoekswerk staan ze voor een raadsel waarom het verschil zo groot is.

Spaanse vrouwen huren het meest

Verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke autohuurders zijn tevens groot tussen landen. Zo is de kans een vrouwelijke autohuurder tegen te komen het grootst in Spanje, waar 31 procent van de huurauto’s op naam van een vrouw staat. Nieuw Zeeland en Frankrijk volgen kort daarop, maar mannen zijn wereldwijd de autohuur koning. Hoe zit dat toch?

Vrouwen huren auto's

Credit Cards

De onderzoekers hebben vooralsnog geen antwoord en kunnen slechts speculeren. Aan de credit card ligt het niet want vrouwen winnen daar juist de strijd volgens de statistieken van kredietwaardigheidschecker Experian. Zou het dan toch door de traditionele familierolverdeling komen? De man huurt de auto en registreert zijn vrouw als tweede bestuurder voor de vakantie naar het buitenland?

Peter Briaire, directeur van de Stern verhuurtak, vindt de cijfers ook verrassend. “Bij Stern zien we rond de vakantieperiodes wel wat meer mannen een auto huren. Ze zoeken dan een huurauto om met de familie op vakantie te gaan. We hebben in de zomervakantie ook aanbiedingen speciaal voor deze doelgroep. Maar voor de rest kunnen we het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke huurders niet verklaren.”

Heb je interesse in het huren van een auto of ander vervoersmiddel? Je kunt eenvoudig online reserveren of meteen onze huuracties bekijken.

verhuur