Stern werkt samen met NexTechnician aan het klaarstomen van een nieuwe generatie autotechnici. Begin december bezochten 2 groepen leerlingen van het Berlage Lyceum onze dealer Heron Auto in Amsterdam. Een leerzame middag volgde waarbij de jongeren alles leerden over zelfrijdende auto’s en in hoeverre de huidige technologie al bestaat en onderhouden moet worden.

‘Zelfsturende auto’s maak ze nog veiliger’ was het thema van de middag bij Heron Auto. De leerlingen kregen een presentatie van onze collega’s bij Heron Auto en mochten meekijken in de werkplaats. Een volledig zelfrijdende auto zit nog in de experimentele fase, maar hedendaagse auto’s helpen soms wel een beetje mee. Denk aan parkeerassistentiesystemen die deels of volledig een auto kunnen parkeren voor de bestuurder. De leerlingen mochten deze toekijken hoe dit systeem gemonteerd werd in een auto.

Heron Auto Amsterdam bezoek

Heron Auto Amsterdam werkplaats

Heron Auto Amsterdam training

Stern NexTechnician

Naast Heron Auto werken andere Stern-dealers ook samen met NexTechnician aan het onderwijzen van nieuwe monteurs. Meer informatie vind je op de website van NexTechnician.nl.