De belangrijkste autobeurs ter wereld, de IAA in Frankfurt, is zijn laatste dagen ingegaan. Vanaf 27 september sluit de beurs weer haar deuren maar in de tussentijd hebben we veel fantastische nieuwe modellen verwelkomd. We zetten een paar van onze favoriete nieuwe auto’s in de spotlight.

10. Kia Sportage

Kia blijft in populariteit groeien in Europa en de betaalbare auto’s doen het ook bijzonder goed in ons land. De nieuwe Kia Sportage zal dan ook met open armen ontvangen worden. Hij oogt wat strakker en luxer van buiten. Ook het interieur heeft een betere afwerking en belooft meer hoofd- en beenruimte. De Sportage komt met een nieuw ontworpen dashboard inclusief infotainmentsysteem.

Nieuwe Kia Sportage

9. Renault Talisman Estate

De Renault Talisman is als sedan al prachtig om te zien maar de Talisman Estate gaat ook hoge ogen gooien in Nederland. Hij is even lang als de sedan uitvoering maar komt met een bagageruimte die maximaal vergroot kan worden tot 1.700 liter. Aanzienlijk groter dan zijn voorganger, de Laguna. De Renault Talisman Estate verschijnt in 2016 op de Nederlandse markt samen met de sedan-uitvoering.

Renault Talisman Estate

8. Skoda Superb en Superb Combi

Skoda toonde de Superb Greenline en Sportline op de beurs. De Skoda Superb Greenline krijgt een verbruik van slechts 3,7 liter per 100 kilometer. Aan de andere kant is er de Superb Sportline die vooral voor uiterlijke veranderingen gaat. Verwacht een sportieve uitrusting voor het interieur. De Skoda Superb Sportline krijgt ook een lager onderstel zodat hij echt als een sportauto moet gaan rijden. De Skoda Superb Combi werd ook voor het eerst aan het publiek getoond. Het resultaat mag er zeker zijn.

Skoda Superb Combi

7. Renault Mégane

De Renault Mégane gaat met zijn tijd mee. Nog altijd herkenbaar als het trendy model voor in de stad, maar er was ruimte voor verbetering want Renault heeft nog meer mooie modellen sindsdien geïntroduceerd. De voorkant van de Renault Mégane neemt wat details over van de nieuw onthulde Talisman. De achterkant put tegelijkertijd inspiratie uit de Clio en Kadjar. Het resultaat mag er zijn! Ook het interieur oog luxer en zit comfortabeler. Dat komt omdat de Renault Mégane lager ontworpen is maar wel in de breedte wat toeneemt.

Renault Mégane

6. Opel Astra

Een geduchte concurrent voor de Mégane wordt de nieuwe Opel Astra. Heerlijk trendy vormgegeven exterieur met een carrosserie die korter is gemaakt. Afhankelijk van de uitvoering is de Astra 120 tot 200 kg lichter dan zijn voorganger. Een spannende toevoeging aan het Opel segment met nota bene meer motoruitvoeringen aangekondigd dan het huidige Astra-model.

Opel Astra

5. Volkswagen Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan is meteen herkenbaar door de zonnepanelen op het dak. Met de panelen moet je in een jaar tijd 1000 km emissievrij kunnen rijden. Mooi meegenomen, en onder de motorkap kun je dezelfde milieuvriendelijke (GTE-)motoren verwachten als bij de Golf. Verder is de Tiguan iets breder, langer en lager gemaakt. Daardoor oogt hij meer als een crossover.

Nieuwe Volkswagen Tiguan

4. Audi e-tron Quattro

Audi onthulde de nieuwe e-tron aandrijving die het in haar toekomstige modellen gaat bouwen. De elektrische SUV waarin de aandrijving getoond werd, is nog een concept auto. Een productiemodel moet echter rond 2018 uitkomen en we kunnen nu al niet wachten. De Audi e-tron Quattro SUV moet een elektrische actieradius krijgen van 500 km. Dat komt dankzij een 95 kWh batterijpakket. 2 elektromotoren drijven de achterwielen aan terwijl de voorwielen ook hun eigen motor krijgen.

3. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

De nieuwe Alfa Romeo Giulia was al reden genoeg voor veel bezoekers om naar Frankfurt te reizen. De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio is het topmodel, met 510 pk vermogen dankzij een V6-motor met 2 turbo’s. De Giulia is een auto waar Alfa Romeo terecht trots op mag zijn.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

2. Jaguar F-Pace

Een Jaguar SUV, dat is de F-Pace. Deels gebaseerd op de F-Type aandrijving is de F-Pace een spannende nieuwe toevoeging aan het Jaguar segment. Jaguar heeft ook maar meteen een wereldrecord verbroken met de SUV. Stuntman Terry Grant mocht het lichte design van de Jaguar F-Pace testen door hem door een looping te rijden. Het resultaat zie je in onderstaande video.

1. Mercedes-Benz “Concept IAA” model

Futuristischer dan de nieuwe concept car van Mercedes-Benz werd het niet op de beurs. Waar andere merken zich vol overgang storten op het vergroten van de accupakketten van hun elektrische modellen, experimenteert Mercedes met de aerodynamica voor haar aankomende modellen. De ‘Intelligent Aerodynamic Automobile’ heeft zelfs minder luchtweerstand dan de Tesla Model S. Dat komt doordat de auto transformeert bij snelheden hoger dan 80 km. Automatisch gaan kleppen in de grille dicht, schuiven de velgen meer naar voren en groeit de achterkant van de auto om de wind beter te begeleiden. Bekijk de wonderlijke transformatie in de video beneden.

En dat waren 10 van onze favoriete nieuwe modellen van de beurs in Frankfurt. We kregen te zien welke auto’s er in de nabije toekomst op de Nederlandse wegen gaan rijden. En belangrijker, hoe de toekomst van mobiliteit eruit kan gaan zien. We zijn onder de indruk!

Uitgezonderd de concept cars zijn alle getoonde nieuwe modellen na hun lanceringen bij de Stern-dealers en SternLease verkrijgbaar.

leasen