Benieuwd of je auto toe is aan een grote onderhoudsbeurt? Of wil je weten hoe goed de vorige eigenaar precies is omgegaan met je nieuwe occasion? De beste plek om te beginnen is altijd het onderhoudsboekje. Vrijwel elke auto heeft er een, maar ook hier begint de digitalisering toe te slaan. Nieuwe modellen krijgen steeds meer controlesystemen die zelf aangeven wanneer bandenspanning te laag is, remblokken versleten raken of het alweer 20.000 kilometer geleden is sinds de laatste oliebeurt. Wij stapten een van onze werkplaatsen binnen met de vraag: “hoe belangrijk is het onderhoudsboekje nog?”

Occasions met een goede onderhoudsgeschiedenis

Om maar meteen met het korte antwoord te komen: ja, je onderhoudsboekje is nog zeer waardevol. Steeds meer auto’s krijgen automatische controlesystemen voor het onderhoud. Maar er zijn redenen genoeg om je onderhoudsbeurten goed te noteren in het door de autofabrikant verschafte boekwerk.

Danny de Hoop, verkoopadviseur bij SternPoint Haren, geeft er zelfs de voorkeur aan. “Wanneer je een occasion verkoopt is een goed bijgehouden onderhoudsboekje altijd een pré."

Onderhoudsbeurt

Onderhoudsgeschiedenis in je autosleutel

Na onderhoud in een van onze werkplaatsen, wordt standaard een vermelding in het onderhoudsboekje gemaakt, inclusief stempel. Bij sommige nieuwe automodellen kan de onderhoudsgeschiedenis ook opgeslagen worden op de autosleutel.

“Alleen een sleutel verlies je iets makkelijker dan een onderhoudsboekje”, noemt Danny als tegenargument. “Wel is het eenvoudiger. Thuis via internet heb je meestal toegang tot al deze informatie en kan je er een kopie van doorsturen naar de werkplaats. Het hele systeem is beter beschermd en daar gaat het uiteindelijk om: de onderhoudsgeschiedenis van je auto bijhouden. Die informatie is zeer waardevol, voor onze werkplaatsen maar ook voor occasionkopers.”

Een onderhoudsbeurt kan aangevraagd worden bij onze automerkdealers of werkplaatsen van SternPoint, ons universele onderhoudslabel.

onderhoud