Veel bedrijfswagens hebben een unieke inbouw nodig. Bedrijven met deze behoefte kunnen terecht bij SternTec. SternTec doet aan gespecialiseerde bedrijfswagen inbouw en regelt slimme oplossingen om de juiste inrichting te krijgen. Vandaag tonen we een serie voertuigen van HTM, die uitgerust moeten worden voor technische storingen maar ook calamiteiten en ongeregeldheden.

Over HTM

Mercedes-Benz B-Klasse omgebouwdHTM is een Nederlandse vervoersmaatschappij in Den Haag, verantwoordelijk voor vervoer via tram, bus en trein. Om zo’n netwerk in stand te houden is veel onderhoud en management vereist. Vandaar dat de nieuwe bedrijfswagens van HTM 24/7 inzetbaar moeten zijn.

“Er is bewust gekozen voor de Mercedes-Benz B-Klasse als voertuig”, vertelt Robin van der Voort, key accountmanager van SternTec. “De auto is uiteraard van hoge kwaliteit en biedt veel comfort van binnen. De medewerkers gaven ook de voorkeur aan dit model”.

De eerste serie B-Klasses zijn inmiddels aan vervanging toe. Wederom kiest HTM voor de Mercedes-Benz B-Klasse. Er zijn nu 2 nieuwe voertuigen omgebouwd en afgeleverd. De komende periode zullen nog 2 B-Klasses worden ingericht door SternTec.

Meer bagageruimte in de B-Klasse bouwen

De auto’s van HTM bieden ruimte voor veel apparatuur, onder andere om vastzittende tramwissels en fouten in de bovenleidingen te repareren. De voertuigen worden ook ingezet om hulp te bieden bij ongeregeldheden en andere incidenten.

Mercedes-Benz B-Klasse omgebouwd 

Robin: “De uitdaging is dat HTM de voertuigen voor een groot aantal scenario’s nodig heeft. Dat betekent veel apparatuur. Daarom hebben we de achterbank uit de B-Klasse gehaald om meer ruimte te creëren. Medewerkers hebben nu direct toegang tot stootijzers, pillonen, zaklampen en ander gereedschap. Dat moet allemaal in de auto passen.”

Afleveringen

De omgebouwde Mercedes-Benz B-Klasse auto’s zijn in september afgeleverd en meteen door HTM in gebruik genomen. Andere voertuigen van de vervoersmaatschappij worden ook omgebouwd door SternTec.

Houd het Stern Weblog in de gaten voor andere bijzondere voertuigenbouw uit onze werkplaatsen.

bedrijfswagens