2015 heeft al een paar stormachtige maanden achter de rug. Traditioneel zijn de herfstmaanden het hevigst en dan rijst de vraag: wat moet je doen als je auto stormschade heeft opgelopen? Van hagelschade tot een kapotgewaaide autodeur of zelfs een omgevallen boom op je dak, SternSchade heeft al slachtoffers van stormschade verder kunnen helpen. Wat kun je verwachten als je onverwachte schade door een storm moet melden?

Meest voorkomende autoschade door storm

De meest voorkomende autoschade na een storm is gelukkig cosmetisch. Het gaat dan vooral om deuken in de carrosserie, veroorzaakt door hagelstenen, vallende dakpannen, takken of andere rondvliegende voorwerpen. Je kan deze schade direct online melden aan SternSchade maar check eerst even je autoverzekering.

Omgevallen boom na een hevige storm

Stormschade in je autoverzekering?

Is je auto WA beperkt Casco of Volledig Casco verzekerd? Dan is stormschade meestal gedekt. Lees altijd even de voorwaarden van je autoverzekering voordat je de schade claimt. Het kan per verzekering verschillen of een schadeclaim je premiekorting beïnvloedt. Optioneel kan je ook een eigen risico hebben ingesteld en dat bedrag zal dan zelf betaald moeten worden.

Tips voor stormschade melden

Bij het melden van stormschade is het sowieso altijd handig om de tijd te noteren dat het gebeurde. Daarnaast wordt het door onze SternSchade collega’s gewaardeerd als je foto’s meestuurt wanneer je online schade meldt. Zo kunnen ze beter beoordelen hoeveel tijd nodig is voor het repareren en wat de kosten zullen zijn. Wat ook bij de SternSchade service hoort, is de verdere afhandeling met je verzekeraar.

Schade zit in een klein hoekje en met plotselinge stormschade is dat niet anders. Fijn om te weten dus dat het allemaal relatief snel en eenvoudig opgelost kan worden bij SternSchade.

schadeherstel