SAVALI was in de jaren '80 en '90 de autosporttak van Alfa Romeo dealer Sam van Lingen te Houten. Er zijn in die tijd SAVALI-uitvoeringen gemaakt van de Alfa Romeo 33, 155, 164 en GTV. Deze uitvoeringen hadden onder andere motorische en optische aanpassingen, maar er waren ook aanpassingen aan het onderstel van de auto. Motorische tuning was vooral hardware-matig: vergroten van cilinderinhoud, 'snelle' nokkenassen, grote carburateurs en open in-en uitlaten.

Eind jaren '90 en in het begin van deze eeuw is SAVALI tuning op een laag pitje komen te staan door de komst van de computergestuurde motorsystemen. In 2009 heeft VireoAuto, de Alfa Romeo tak van de Stern Groep, Sam van Lingen overgenomen, en besloten om de naam SAVALI weer nieuw leven in te blazen, onder andere door specialisatie in computergestuurde motorsystemen.

Meer weten over Savali Tuning?

Heb je een vraag of wil je meer weten?  Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Meer over Savali Tuning

Het uiterlijk van een auto is natuurlijk extreem belangrijk voor het oog, maar ook het hart onderhuids is van groot belang. Het gewicht vormt over het algemeen de basis voor superieure prestaties van een Alfa Romeo op het gebied van snelheid en comfort, maar het hart blijft over het algemeen één van de meest belangrijke aspecten.

Kijk of uw model geschikt is voor Savali Tuning. Staat uw model niet tussen de geschikte modellen lijst? Neem dan gerust contact op met onze specialisten, Bij Savali Tuning is namelijk erg veel mogelijk.