Kies voor een auto met een elektromotor

Ben je opzoek naar een elektrische auto? Leuk! Alleen bestaan er meerdere vormen van elektrificatie, want niet iedere auto met een elektromotor is 100% elektrisch. Zo ben je vast al eens de termen MHEV, PHEV en BEV tegen gekomen en kan het je beginnen te duizelen. Daarom lichten we graag de verschillende termen kort toe en wat je van zo'n type auto kunt verwachten.

Heb je na het lezen een vraag of wil je graag advies over een auto met een vorm van elektrificatie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag in je zoektocht!

Wat is een MHEV auto?

MHEV staat voor Mild Hybrid Electric Vehicle. Met een Mild hybride auto rijd je niet elektrisch, maar wordt de verbrandingsmotor licht ondersteund door een kleine elektromotor. Hierdoor kun je bijvoorbeeld soepeler accelereren en wordt er energie teruggewonnen wanneer je remt. Dit zorgt ervoor dat je minder brandstof verbruikt en dus zuiniger rijdt. Een MHEV kun je niet opladen en is de lichtste vorm van elektrificatie. Ben jij klaar voor de eerste stap naar duurzaam rijden? 

Wat is een PHEV auto?

Een PHEV is een Plug-in Hybrid en de naam verklapt het al: deze heeft een stekker. De elektromotor van een Plug-in hybride auto heeft als doel korte afstanden volledig elektrisch af te leggen. Vooral in de stad is dit gunstig, omdat je deze korte afstanden altijd volledig elektrisch kunt rijden en zo je CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert. Moet je toch een keertje verder weg? Ook geen punt. Dan neemt de verbrandingsmotor het gewoon over en kun je eenmaal bij thuiskomst of op werk de accu weer opladen. Een Plug-in hybride is dus eigenlijk het beste van twee werelden.

Wat is een BEV auto?

BEV staat voor Battery Electric Vehicle en deze auto’s zijn volledig elektrisch dankzij een krachtige elektromotor. Er zit dus geen verbrandingsmotor in deze voertuigen en daardoor stoten ze geen CO2 uit. Dit is de reden dat deze auto’s (bijvoorbeeld door Renault) ook wel Zero Emission genoemd worden. De accu van een volledig elektrische auto kun je thuis opladen en dit duurt meestal enkele uren. Een BEV auto heeft dankzij zijn meerdere batterijen een grote actieradius, waardoor je met gemak al je dagelijkse ritten uit kunt voeren. Ben je onderweg en heb je toch direct stroom nodig? Dan kun je gebruik maken van een laadpaal onderweg. Deze snellader laadt de auto in ongeveer een half uurtje voor 80% op. Elektrisch laden is goedkoper dan tanken, de auto’s zijn goedkoper in onderhoud én je hoeft geen wegenbelasting te betalen.

Overtuigd van elektrisch rijden? Bekijk onze voorraad nieuwe en tweedehands elektrische modellen.

Heb je een vraag, opmerking of ben je op zoek naar informatie? Wij helpen je graag! Via het onderstaande contactformulier kun je gemakkelijk jouw vragen aan ons stellen. Het voordeel van dit formulier is dat wij direct alle gegevens hebben om jouw vraag snel te kunnen beantwoorden.
Hoe kunnen we je het beste bereiken?