Stern helpt je veilig op weg met de juiste banden 

Veilig de weg op. Het is belangrijk. Zeker in de winter. Huur daarom een auto met winter- of all weather banden bij Stern. Ideaal voor je wintersportvakantie. Geef bij je autohuur reservering aan of je gebruik wilt maken van winterbanden of all weather banden. 

Waar zijn winterbanden verplicht?

In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië is het verplicht om te rijden op banden die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Ook is het vaak verplicht om sneeuwkettingen mee te nemen. Wil je weten of het rijden op winterbanden en het meenemen van sneeuwkettingen verplicht is in jouw wintersportland? Wij zoeken het graag voor je uit. Verder is het mogelijk om meteen een reservering voor een huurauto te plaatsen, inclusief sneeuwkettingen en andere opties en accessoires. Voor een kleine meerprijs registreer je extra bestuurders voor de huurauto.  

Stern denkt graag met je mee over een geschikte huurauto voor jouw wintersportvakantie.  

Huurauto op banden met Alpine logo

Bij nat wegdek en vorst is extra grip nodig om het rijden veilig te houden. Banden met het Alpine logo zorgen al voor deze verbeterde grip bij temperaturen onder de zeven graden Celsius. Zo hebben ze een dieper profiel en zijn ze van zacht rubber gemaakt.  

Huur een auto op winter- of all weather banden

Veelgestelde vragen over een auto huren met winterbanden

Ik ga op wintersport. Wat moet ik kiezen, winter- of all-weather banden?

Als je met een huurauto van Stern op wintersport gaat zorgen wij ervoor dat er banden onder zitten die voldoen aan de eisen van het land. Geef bij het reserveren van de auto duidelijk aan dat je deze voor de wintersport gaat gebruiken. Zelf kiezen is dus niet nodig. 

Kunnen we ook sneeuwkettingen huren bij de winterbanden?

Je kunt bij al onze 20 vestigingen een auto huren met sneeuwkettingen. Onze vestigingen zitten onder andere in Almere, Breda, Hoofddorp, Den Haag, Groningen en Utrecht. Het huren van een auto met sneeuwkettingen gaat altijd op basis van een aanvraag. Deze kun je online of telefonisch 088 292 60 00 plaatsen.  

 

Wat betekent het als een banden een Alpine logo hebben?

Banden met het Alpine logo hebben een dieper profiel en zijn van zachter rubber gemaakt. Zo zorgen deze banden dat de huurauto meer grip op de weg heeft, wat nodig is om het rijden veilig te houden bij nat wegdek en vorst. Banden met het Alpine logo geven al een verbeterde grip bij temperaturen onder de 7 graden Celsius.