Onderhoud aan je leaseauto

Als leaserijder wil je uiteraard dat je auto goed rijdt en dat je veilig de weg op kunt. Door je auto tijdig aan te bieden voor onderhoud kun je hieraan bijdragen. Maar wanneer is tijdig? Hiervoor kun je het beste het onderhoudsboekje van je auto raadplegen. Hierin staat precies wanneer je auto toe is aan een kleine of grote onderhoudsbeurt. Controleer daarnaast regelmatig zelf het motorolie- en koelvloeistof peil van je auto en vul dit bij als het niveau te laag is. Hier ben je al leaserijder zelf verantwoordelijk voor. Zo houden wij samen je auto in topconditie en voorkomen je dat de fabrieks- en/of importeursgarantie vervalt.

Haal- en brengservice

De haal- en brengservice van Stern biedt uitkomst wanneer jouw werktijden het niet toelaten de auto langs te brengen voor onderhoud. Plan online een afspraak voor onderhoud en geef aan dat je gebruik wilt maken van de haal- en brengservice. Deze service geldt voor heel Nederland en kost vaak niks! Als er wel kosten aan verbonden zijn, ligt dit aan de ligging van je bedrijf en/of de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wij nemen dan eerst contact met jou op om de kosten te bespreken. Zo kun je zelf beslissen of je gebruik wilt maken van onze haal- en brengservice. 

APK van je leaseauto

Wanneer je benzine auto 4 jaar of ouder is dan moet deze APK gekeurd worden. Bij een diesel is dat na 3 jaar. We vragen je als leaserijder van Stern de APK tijdig uit te laten voeren. Vanuit het RDW krijg je van tevoren een herinnering per post dat je auto toe is aan de APK. Het plannen van de APK voor je Stern Leaseauto doe je snel en eenvoudig online. 

Vragen?

Heb je nog vragen over het onderhouden van je leaseauto? Neem contact op met Driver Care van Stern. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar via (020) 658 3980 of per e-mail: drivercare@sternlease.nl  

Veelgestelde vragen over onderhoud of APK

Bij wie kan ik mijn leaseauto aanbieden voor onderhoud?

Jouw leaseauto bied je aan voor onderhoud bij jouw dealer, want Stern staat voor one-stop-shopping. Dit geldt ook voor reparaties en banden wisselen.

Hoe krijg ik te weten of mijn leaseauto een APK nodig heeft?

Je ontvangt standaard twee maanden voor het verlopen van de APK een herinnering per post of per e-mail.

Mijn auto is aan een APK toe, maar mijn leasecontract loopt bijna af. Mag ik de keuring nog laten uitvoeren?

De APK is een wettelijke eis en dient in principe altijd uitgevoerd te worden. In het geval dat de APK samenvalt met de einddatum van het leasecontract, dan hoeft er geen APK meer uitgevoerd te worden.