Kom langs voor een bandenwissel en rijd weg op de juiste band

Rijden op een onjuiste band kan voor onveilige situaties op de weg zorgen. Minder grip en een langere remweg zijn bijvoorbeeld punten die voortkomen uit het rijden op een onjuiste band. Zowel de zomer- als de winterband levert afhankelijk van de seizoensgebonden weersomstandigheden de beste prestaties. Wees verstandig en laat tijdig de winterbanden omwisselen voor de zomerbanden, en andersom.

Kom langs voor een bandenwissel of laat je adviseren door een van onze adviseurs bij de aanschaf van een nieuwe set!

Bandenwissel bij officiële Mercedes-Benz-dealer Stern

Naast het verwisselen van de banden van jouw Mercedes-Benz bij Stern, worden deze ook zorgvuldig uitgebalanceerd. Het balanceren van de banden levert vele voordelen op waaronder maximaal rijcomfort, minder slijtage en het voorkomen van onveilige situaties. Het verwisselen van een complete wielenset (band-velg combinatie) bedraagt € 135. Ben je in het bezit van een losse set banden? Voor € 168 wordt jouw Mercedes-Benz voorzien van de perfecte band!

Weersomstandigheden

De buitentemperatuur is een belangrijke graadmeter om van zomer- en winterbanden te wisselen. Komt de buitentemperatuur boven de 7 graden dan zijn de zomerbanden de beste keuze, de winterbanden zijn het meeste geschikt onder de 7 graden. Vergelijkend zijn zomer- en winterbanden twee totaal verschillende type autobanden. De rubbersamenstelling van de zomerband bijvoorbeeld is vergeleken met de winterband veel harder en stugger. Daarnaast zorgen de brede sleuven op de zomerbanden voor een goede waterafvoer. Voor het behoud van de band én voor de veiligheid is het belangrijk om de banden tijdig te laten wisselen. Kom langs bij Stern en we regelen het direct. 

Wettelijke eisen

De profieldiepte van een autoband moet meer dan 1,6 millimeter bedragen, is dit niet het geval dan moet de band volgens de wet vervangen worden. Vanuit Stern adviseren wij echter de banden bij uiterlijk 2 millimeter te vervangen. Zelf kan jij ook de profieldiepte van de banden van jouw Mercedes-Benz meten. Dit kan door een profielmeter of een euromuntstuk te gebruiken. Plaats het muntstuk in een van inkepingen van jouw autoband, is de buitenste rand van het muntstuk waarneembaar? Dan is de band aan vervanging toe. Bij Stern adviseren en helpen we je graag bij de aanschaf van een nieuwe set banden. 

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag of wil je meer weten?  Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?