Kies voor de toekomst met een elektrische auto van Opel

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en biedt bovendien heel veel rijplezier. Opel maakt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar en breidt het aanbod elektrische modellen doorlopend uit, met de belofte dat in 2024 van élk Opel-model een elektrische variant beschikbaar is. Op deze pagina vertellen we je graag meer over elektrisch rijden. Heb je nog vragen en of wil je je laten adviseren? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Subsidieregeling voor elektrische personenauto’s

Overweeg je een elektrische auto bij ons te kopen of te leasen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling geldt voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto's in de kleinere en compacte middenklasse. Het volledige subsidiebudget van 2022 is al vergeven, maar vanaf 2 januari 2023 9:00 uur kun je voor jouw auto met een koop- of leaseovereenkomst op of na 1 januari 2023 weer subsidie aanvragen. We helpen je uiteraard graag bij het indienen van deze aanvraag. Meer weten? Kom langs bij een Stern-vestiging bij jou in de buurt.

Duurzame toekomst
Schone motoren
Nieuwste techniek

EEN 100% ELEKTRISCHE OPEL

In een volledig elektrische Opel zoals de Corsa-e of Mokka-e zit geen verbrandingsmotor. Hierdoor stoten ze geen CO2 en fijnstof uit. De elektrische auto’s van Opel hebben een grote actieradius, waardoor je met gemak overal in Nederland kunt komen op één volle accu. Ben je onderweg en heb je toch direct stroom nodig? Dan kun je gebruik maken van een openbare laadpaal. Met een snellader laad je de auto in ongeveer een half uurtje voor 80% op.

De volledig elektrische modellen van Opel

corsa-e

Opel Corsa-e


Voorzien van de nieuwste technologieën en dat alles volledig elektrisch.

Stern - Opel - Mokka-e - Page Image

Opel Mokka-e


De ruime en comfortabele Crossover van Opel nu 100% elektrisch.

Zorgeloos elektrisch laden?

Onze partner Eneco eMobility helpt je op weg

Je hebt de elektrische of Plug-in Hybride auto van je dromen gevonden. Nu nog een laadpunt. We vinden het belangrijk dat je goed wordt geholpen bij het vinden van een passende laadoplossing. Onze partner Eneco eMobility kan je hierbij helpen. Koop je een elektrische of Plug-in Hybride auto bij Stern dan brengen wij je graag met hen in contact voor een vrijblijvend advies.

Opel Flex Lease – hét flexibele contract voor elektrisch rijden

Twijfel je of elektrisch rijden iets voor jou is? Kies voor Opel Flex Lease! Met deze flexibele manier van private leasen krijg je voor slechts € 25 extra per maand de unieke mogelijkheid om na 12 maanden elektrisch rijden terug te switchen naar een Opel met een verbrandingsmotor óf het contract helemaal stop te zetten.*

Wij zijn al overtuigd van elektrisch rijden en geven met Opel Flex Lease jou ook de kans om elektrisch rijden uit te proberen. Ervaar zelf het gemak én het voordeel van private lease, aangevuld met Flex Lease, en vraag eenvoudig een offerte aan voor jouw nieuwe Opel! 

* Opel Private Lease Flex optie is van toepassing op de Opel Corsa-e, Mokka-e en Combo-e Life tegen een meerprijs van €25 per maand. De leaseovereenkomst kan kosteloos worden opgezegd vanaf de eerste dag van de dertiende maand van de overeengekomen leaseperiode, mits voldaan is aan de opzegtermijn van ten minste 1 maand, er minimaal 12 maanden van de eerste leaseovereenkomst zijn verstreken en aan alle verplichting op grond van de leaseovereenkomst is voldaan. In het geval van gewenste omzetting na 12 maanden naar een andere Opel vindt een hernieuwde acceptatie plaats.

Plug-in hybride van Opel

Nog niet toe aan volledig elektrisch? Kies dan voor een gulden middenweg met de Plug-in Hybrid van Opel. Deze heeft namelijk zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. De elektromotor van een Plug-in hybride Opel heeft als doel korte afstanden volledig elektrisch af te leggen en heeft een bijzonder efficiënte techniek waarbij de energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt teruggevoerd naar de batterij. Vooral in de stad is dit gunstig, omdat je deze kortere afstanden (ruim 40 km) altijd volledig elektrisch kunt rijden en zo volledig CO2-neutraal rijdt. Moet je toch een keertje verder weg? Ook geen punt. Dan neemt de verbrandingsmotor het gewoon over. Tijdens het rijden stoot de brandstofmotor wel CO2 uit, maar dankzij de nieuwste technologie wordt deze uitstoot zo klein mogelijk gehouden. Eenmaal thuis of op het werk aangekomen? Dan kun je de accu van je Opel weer opladen. Een Plug-in hybride is dus eigenlijk het beste van twee werelden.

De plug-in hybride modellen van Opel

De voordelen van een volledig elektrische Opel

Beter voor het milieu
Zowel een Plug-in hybride als een volledig elektrische auto zijn beter voor het milieu. Het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van schadelijke stoffen wordt namelijk sterk verminderd. Daarbij geldt: hoe groener de stroom hoe beter. Zo kun je er voor kiezen om je auto op te laden met zonnepanelen via een eigen laadpaal.

Lagere kosten voor gebruik en onderhoud
Elektriciteit is goedkoper dan benzine, diesel en LPG. De kosten zijn afhankelijk van jouw energieleverancier maar liggen een stuk lager dan de kosten van de reguliere brandstoffen. Indien je zelf stroom opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen, heb je hier zelfs geen kosten aan. 

Daarnaast is een elektrische Opel goedkoper in onderhoud. In vergelijking met een verbrandingsmotor heeft een elektromotor veel minder bewegende delen. Hierdoor is de kans op slijtage een stuk kleiner en bespaar je aanzienlijk tijdens een onderhoudsbeurt.

Garantie op de batterij
Bij Opel krijg je op de batterij van alle elektrische auto’s 8 jaar of 160.000 km garantie op behoud van ten minste 70% van de capaciteit. Op die manier bieden wij extra zekerheid!

Elektrisch rijden is comfortabeler
Over het algemeen wordt elektrisch rijden als soepeler en meer ontspannen ervaren. Dit heeft te maken met het feit dat iedere elektrische Opel standaard een automaat is, waardoor je niet hoeft te schakelen. Het accelereren doet hij volledig zelf en gaat soepeler én sneller dan bij een automaat met verbrandingsmotor. Daarnaast is een elektrische auto heel erg stil. Zeker voor ritten op de snelweg geeft dat extra veel rust.

Wil je zelf ervaren hoe het is om in een elektrische auto te rijden? Bekijk de elektrische modellen van Opel of bekijk de voorraad en plan direct een proefrit!

Wil je meer weten over elektrisch rijden in een Opel van Stern?

Benieuwd naar de inruilwaarde van je huidige auto?

Gebruik onze online taxatie tool. In slechts 2 stappen ontvang je een indicatieve inruilwaarde voor jouw auto. Deze inruilwaarde berekenen wij op basis van marktgegevens en onze eigen database. Zo heb je snel een goede indicatie wat je voor je huidige auto terug zou kunnen krijgen en hoef je niet direct naar de showroom. Wel zo handig!

Ervaar duurzaam rijden tijdens een proefrit

Ben je nieuwsgierig naar duurzaam rijden maar wil je het eerst zelf ervaren? Plan eenvoudig online een proefrit en ervaar alle rijeigenschappen van een elektrische auto of Plug-in hybride in het echt. Elektrisch rijden voelt in het begin wellicht heel anders, maar je zult je verbazen over het extra comfort. Het maken van een proefrit kan bij een van onze vele Opel-vestigingen of bij jou thuis voor een proefrit-aan-huis. We helpen je graag met al je vragen en voorzien je van duurzaam advies.

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden van Opel

Welke modellen van Opel zijn volledig elektrisch?

Opel heeft veel verschillende elektrische modellen en breidt het aanbod doorlopend uit. Op dit moment zijn dit de Opel Corsa-e en Opel Mokka-e. En wist je dat Opel ook elektrische bedrijfswagens heeft? Wellicht is de Vivaro-e iets voor jou! Bekijk hier het overzicht van alle elektrische modellen van Opel.

Welke modellen van Opel zijn Plug-in hyride?

De Opel Grandland X Hybrid is de stoere Plug-in hybride die kracht en zeeën van ruimte combineert met een extreem laag brandstofverbruik. Bekijk hier de modelpagina of vind hem in onze voorraad.

Wat is het verschil tussen een volledig elektrische Opel en een Plug-in Hybride?

Een Plug-in hybride heeft zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. Hierdoor kun je het gemiddelde woon-werk verkeer elektrisch afleggen en de verbrandingsmotor neemt het bij verdere afstanden naadloos over. Een volledig elektrische auto heeft enkel een elektromotor en is dus 100% emissie-loos. Hij heeft een grotere actieradius dan een Plug-in hybride en kan eventueel onderweg worden opgeladen.

Ik wil een elektrische Opel uit voorraad kopen. Kan dat?

Dat kan zeker! Vind hier al onze elektrische modellen. We hebben zowel hybrides als volledig elektrische modellen voor je geselecteerd. Liever alleen volledig elektrische modellen bekijken? Gebruik dan ons filtermenu aan de linkerkant en geef je wensen aan.

Kan ik een tweedehands elektrische Opel kopen bij Stern?

Zeker weten. Vind hier al onze tweedehands elektrische modellen. We hebben zowel hybrides als volledig elektrische modellen voor je geselecteerd. Liever alleen volledig elektrische modellen bekijken? Gebruik dan ons filtermenu aan de linkerkant en geef je wensen aan.