Gepubliceerd: 30-12-2014 17:31

Stern Groep N.V., marktleider in automotive retail en services, maakt bekend dat heden alle activiteiten en medewerkers van Mango Mobility, specialist in elektrisch vervoer tot 45 km/u, zijn overgenomen. Mango Mobility realiseert een jaaromzet van circa € 6 miljoen en heeft 38 medewerkers in dienst. Mango Mobility wordt toegevoegd aan de divisie Stern Mobility Services.

Stern Mobility Services

Mango Mobility richt zich met 12 winkels, 5 rijdende showrooms en een interactieve website met daaraan gekoppeld een klant contact centrum, op de groeimarkt voor elektrisch vervoer tot 45 km p/u. Met een groot assortiment e-bikes, brommobielen en scootmobielen is Mango Mobility een toonaangevende speler. Van hippe e-scooters voor jongeren tot individueel aangepast seniorenvervoer, en van vervoer van meerdere personen tot vervoer voor stedelijke distributie. Deze nieuwe mobiliteitsoplossingen zijn het juiste antwoord op de toenemende binnenstedelijke verkeersproblematiek. Oprichter en directeur van Mango Mobility, Jan-Willem Wiersma, ziet veel kansen in de samenwerking met Stern Groep: “Het mobiliteitslandschap verandert snel. Samen met Stern Groep kunnen wij onze groei verder borgen. Wij zijn reeds gevestigd op een aantal Stern locaties en zullen onze producten straks kunnen aanbieden in combinatie met de mobiliteitsproducten en financiële diensten van Stern.” Voor een aantal producten fungeert Mango Mobility als importeur.

E-mobility Experience Center

Onlangs heeft Mango Mobility haar activiteiten uitgebreid met het eerste E-mobility Experience Center in Amsterdam waar het bedrijf een zeer ruime sortering van elektrische auto’s, citycars, E-trucks, E-bikes en Escooters toont en waar de producten in de praktijk kunnen worden gedemonstreerd.

Visie op individuele mobiliteit

Met deze toevoeging aan haar huidige activiteiten geeft Stern Groep gevolg aan haar voornemen om de veranderende vervoerswensen nog beter in te kunnen vullen. Henk van der Kwast, directievoorzitter Stern Groep N.V., verwacht dat de nieuwe activiteiten niet alleen veel nieuwe klanten zullen trekken, maar vooral de relatie met bestaande Stern klanten zal versterken: “door het verbreden van ons productenportfolio kunnen klanten nu eerder en langer bij Stern terecht voor hun individuele mobiliteit. Door de duurzame mobiliteitsoplossingen van Mango te combineren met het brede aanbod van automerken en autodiensten van Stern zetten we de volgende stap in het creëren van een onderscheidende retailpropositie die gericht is op het invullen van alle klantwensen op het gebied van individuele mobiliteit.’’

Amsterdam, 29 december 2014