Gepubliceerd: 15-02-2019 17:53

Stern Groep N.V., beursgenoteerde Nederlandse marktleider in automotive retail, maakt bekend dat exclusieve onderhandelingen worden gevoerd met ALD Automotive Nederland over de verkoop van aandelen in SternLease BV. Tegelijkertijd wordt onderhandeld over een lange termijn strategische partnerovereenkomst inzake het aanbrengen van leasecontracten en de levering van contractgoederen en mobiliteitsdiensten door Stern.

Fast Forward Reloaded

Op 20 december 2018 presenteerde de directie tijdens de Capital Markets Day het strategisch plan Fast Forward Reloaded (2019 – 2021). Belangrijk onderdeel van dit plan vormt het aangaan van een strategische samenwerking met een leasepartner waaraan de leaseportefeuille wordt verkocht. Stern ziet grote voordelen van een intensieve samenwerking met een strategische partner in leasing die belang heeft bij een dealergroep met een aanzienlijk netwerk van vestigingen, veel toonaangevende merken en direct contact met een grote klantengroep.

Partnershipovereenkomst

Naast de mogelijke overname van SternLease, is ook een lange termijn partnerovereenkomst onderwerp van onderhandeling. Inzet van de onderhandeling is dat Dealergroep Stern via het eigen dealernetwerk leasecontracten aanbrengt bij ALD Automotive en dat Stern als voorkeurspartner van ALD Automotive kan rekenen op het leveren van auto’s en het onderhouden, repareren, herstellen en het inzetten daarvan voor vervangend vervoer.

Stern laat zich in dit traject bijstaan door ING Corporate Finance en Van Doorne als respectievelijk financieel en juridisch adviseur.

Klik hier voor de pdf van het volledige persbericht d.d. 15 februari 2019

Press here for the press release dated 15 February 2019 in English