Gepubliceerd: 11-12-2019 18:21

Stern Groep N.V., beursgenoteerd Nederlands mobiliteitsconcern, maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt met Freerider Corporation over de verkoop per 31 december 2019 van de scootmobielactiviteiten van Mango Mobility. Freerider neemt tevens de garantie-verplichtingen en onderhoudscontracten integraal over. De transactie wordt in 2019 afgerond en leidt tot een beperkt boekverlies in het lopende boekjaar.

Strategie Stern

De verkoop van Mango Mobility past in de strategie van Stern, die is aangescherpt na de eerder dit jaar succesvol afgeronde verkoop van SternLease aan ALD Automotive. Onder de naam Focus on Value is een driejarig plan uitgewerkt waarin de waarde centraal staat die de individuele bedrijfsactiviteiten toevoegen aan de geïntegreerde mobiliteitspropositie van Stern. Dit betekent onder meer dat scherpe keuzes worden gemaakt. Het bedrijfsresultaat van Mango Mobility was in 2018, ook na een andere aanpak, nog steeds negatief en in de eerste helft van 2019 was zelfs sprake van een verdere verslechtering. Daarom is het bedrijfseconomisch niet langer te verantwoorden om in de markt voor scootmobielen actief te blijven.

Na verkennende gesprekken met een geïnteresseerde koper, die uiteindelijk een te lage prijs bood, is begin oktober 2019 besloten de scootmobiel activiteiten sterk in te krimpen.

Freerider

Thans is overeenstemming bereikt met Freerider over de verkoop van de inmiddels afgeslankte scootmobiel activiteiten. Freerider is een toonaangevende Taiwanese producent van scootmobielen en de voornaamste leverancier van Mango Mobility. Freerider neemt de gehele afgeslankte Mango organisatie over, inclusief de daarbij betrokken medewerkers. Naast de gehele voorraad scootmobielen en onderdelen neemt Freerider onder andere ook de merknaam Mango Mobility, het klantenbestand en de website over.

Garantie en onderhoud

Freerider neemt ook de garantie-verplichtingen en onderhoudscontracten inzake de scootmobiel activiteiten van Mango Mobility integraal over. Eigenaren van een scootmobiel van Mango Mobility kunnen zodoende blijven rekenen op  de vertrouwde service.

Klik hier voor de pdf van het volledige persbericht d.d. 11 december 2019