Gepubliceerd: 30-01-2020 08:18

Stern Groep N.V., beursgenoteerd Nederlands dealerholding en Hedin Automotive AB, een grote Scandinavische dealerholding, kondigen vandaag aan dat zij in gesprek zijn op basis van exclusiviteit over het fuseren van hun respectievelijke automotive activiteiten. De combinatie van Stern en Hedin Automotive zou sterk complementair zijn op zowel geografisch gebied als voor wat betreft de gevoerde automerken. Daarnaast zou de combinatie in een uitstekende positie zijn om een leidende rol te spelen in de verwachte verdere consolidatie van automotive retailers in de Eurozone.

De autobranche wordt geconfronteerd met allerlei trends en ontwikkelingen die uiteindelijk grote invloed zullen hebben op de individuele mobiliteit van consumenten en de manier waarop zij gewend zijn auto’s te kopen en te gebruiken. Dat dwingt autobedrijven in heel Europa om hun toegevoegde waarde voor consumenten te herzien en hun bedrijfsmodellen nog eens kritisch tegen het licht te houden. Voor een passend antwoord op de veranderingen in de markt zoeken autobedrijven tevens naar nieuwe kennis en aanvullende competenties. Bovendien wordt de automarkt steeds internationaler. Stern en Hedin Automotive geloven dat het bundelen van hun krachten de beste weg voorwaarts is.

Op dit moment kan geen zekerheid worden gegeven dat de fusie zal doorgaan. Na een fusie heeft de combinatie de intentie om de notering aan Euronext Amsterdam te gebruiken als een platform voor verdere groei. Het bestuur van Stern zal de mogelijke combinatie zorgvuldig analyseren en zal daarbij rekening houden met de belangen van alle stakeholders.

Verdere mededelingen zullen worden gedaan zodra de omstandigheden daartoe aanleiding geven. Stern heeft voor dit proces ING Corporate Finance aangesteld als financieel adviseur en Van Doorne als juridisch adviseur.

Klik hier voor de pdf van het volledige persbericht d.d. 30 januari 2020