Gepubliceerd: 13-03-2020 17:55

Stern Groep N.V., beursgenoteerd Nederlands mobiliteitsconcern in automotive retail en services, maakt bekend dat vanaf heden het Jaarrapport 2019 in digitale vorm beschikbaar is op www.sterngroep.nl. Het Jaarrapport 2019 zal met het oog op duurzaamheid niet in gedrukte vorm verschijnen.

Vanmiddag is op www.sterngroep.nl het Jaarrapport 2019 van Stern gepubliceerd in de Nederlandse taal. Naast een interactieve versie is ook een pdf-versie beschikbaar die kan worden gedownload. Een Engelse vertaling van het Jaarrapport 2019 zal eind maart beschikbaar zijn.

COVID-19-virus

Sinds de publicatie van de jaarcijfers op 5 maart jl. zijn de wereldwijde effecten van het COVID-19-virus in een stroomversnelling geraakt. In aanvulling op de paragraaf Vooruitzichten in het Bestuursverslag van het Jaarrapport 2019 en op de paragraaf Gebeurtenissen na balansdatum in de Jaarrekening 2019, is het van belang te melden dat Stern de economische gevolgen van het virus vermoedelijk niet bespaard zal blijven. Wat de materiële en immateriële impact zal zijn is nog niet duidelijk. Thans wordt een zorgvuldige analyse gemaakt van de maatregelen die kunnen worden getroffen om de sterke balans en financiële positie van Stern maximaal te beschermen.

Strategie Stern

Stern bereidt zich voor op ingrijpende veranderingen die zich in de automotive sector aandienen. Onder de naam Focus on Value is een driejarig plan uitgewerkt waarin de waarde centraal staat die de individuele bedrijfsactiviteiten toevoegen aan de geïntegreerde mobiliteitspropositie van Stern. De focus ligt de komende jaren op digitalisering, de intensivering van de occasionactiviteiten en het verder optimaliseren van de belangrijkste bedrijfsprocessen om klanten beter van dienst te kunnen zijn. Daarin worden belangrijke vorderingen gemaakt. Een van de resultaten daarvan is het behalen van het certificaat Erkend Duurzaam Premium eind 2019 en het publiceren van uitsluitend een digitaal Jaarrapport 2019.

Klik hier voor de pdf van het volledige persbericht d.d. 13-03-2020.