Gepubliceerd: 22-12-2021 18:14

Stern Groep N.V., beursgenoteerd Nederlands mobiliteitsconcern in automotive retail en services, kondigt aan op hoofdlijnen overeenstemming te hebben bereikt met Broekhuis Groep met betrekking tot de overname per 1 januari 2022 van de Auto Palace vestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk. 
 

Auto Palace Groep

Recent heeft Broekhuis Groep bekend gemaakt de Auto Palace Groep te zullen overnemen. De overname is mede het gevolg van de netwerkstrategie van Stellantis. Streven is de overname te effectueren per 1 januari 2022. Na overleg met Stellantis en Broekhuis Groep neemt Stern per dezelfde datum van Broekhuis Groep de Auto Palace vestigingen over in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk.
 

Uitbreiding netwerk en merkenportfolio

De overname betekent voor Stern een waardevolle aanvulling van het vestigingennetwerk en de toevoeging van meerdere nieuwe merken in genoemde regio, te weten Peugeot, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep en Mitsubishi. Momenteel voert Stern gesprekken met Hyundai Motor Nederland om toestemming te krijgen ook dit merk te blijven voeren in Emmen en Hoogeveen. Stern is in Groningen en Drenthe al actief met de merken Opel, Mitsubishi en KIA.
 

Acquisitie

Momenteel worden de details van de overname uitgewerkt. Voorwaardelijk voor de transactie zijn de daadwerkelijke afronding van deze overname van de Auto Palace Groep door Broekhuis Groep en goedkeuring van de ACM voor de overname van de vier vestigingen door Stern. Bij de acquisitie zijn circa 60 fte betrokken die samen een jaaromzet genereren van circa € 40 miljoen.


Klik hier voor de pdf van het volledige persbericht d.d. 22 december 2021