Kies voor de toekomst en kies voor een duurzame auto van Renault. 

Renault staat voor een duurzame toekomst en om de wereld ook voor toekomstige generaties leefbaar te houden spant Renault zich iedere dag in om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Op dit moment heeft Renault al een breed aanbod van modellen die worden aangedreven met een duurzamere brandstofsoort. Denk hierbij aan Bi-Fuel, (Plug-in) hybrides en volledig elektrische auto’s zoals de Renault Zoe. Hoewel de auto’s allemaal verschillend zijn hebben ze één gedeeld kenmerk: ze zijn allemaal zuinig en hebben een heel lage (of geen!) C02 uitstoot. 

Lees hieronder meer over de verschillende manieren van duurzaam rijden en kies hoe jij wil bijdragen aan een schonere wereld met de aanschaf van een nieuwe Renault.

Duurzame toekomst
Schone motoren
Nieuwste techniek

Volledig Elektrisch

De E-Tech Electric modellen van Renault zijn volledig elektrisch aangedreven en zoals de naam al aangeeft stoten deze auto’s geen CO2 uit. Het opladen van een elektrische auto gaat zeer snel en dankzij een grote actieradius kun je met ieder model met gemak al je dagelijkse ritten uitvoeren. De aanschaf van een volledig elektrische personenwagen of bedrijfswagen van Renault is een slimme keuze, omdat het elektrisch laden goedkoper is dan tanken, de auto’s goedkoper zijn in onderhoud én omdat je geen wegenbelasting hoeft te betalen. Overtuigd van elektrisch rijden? Bekijk onze elektrische Zero Emission modellen en vraag eenvoudig een offerte of proefrit aan:

E-Tech Electric modellen

Renault - Megane E-TECH - iconic - page image

Renault Megane E-Tech Electric

450 km actieradius

Kopen vanaf

€ 37.590

Private lease

€ 499


Netto bijtelling vanaf € 139,-

Plug-in Hybrid (PHEV)

Wil je liever (nog) geen volledig elektrische auto? Kies dan voor een Plug-in Hybrid (PHEV) van Renault. De E-Tech Plug-in Hybride motorisatie van Renault is een motorvariant tussen een hybride en een volledig elektrische auto in. Een PHEV beschikt over een brandstofmotor en een grotere batterij die met een stekker thuis of onderweg kan worden opgeladen. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde afstanden volledig elektrisch kunt rijden, maar ook over kunt schakelen op de brandstofmotor. Dankzij deze technologie kun je dus duurzamer rijden, besparen op je brandstofkosten én voordeel behalen op de wegenbelasting. Vind direct jouw nieuwe Plug-in Hybrid en vraag eenvoudig een offerte of proefrit aan:

Plug-in Hybrid modellen

Hybrid (HEV)

Binnen het E-Tech aanbod heeft Renault ook auto’s met een hybride motorisatie, zoals de Renault Clio. Een hybride auto (HEV) heeft een verbrandingsmotor gecombineerd met een accumotor. Deze accumotor is in tegenstelling tot die van een PHEV niet op te laden met een stekker, maar wordt opgeladen door de energie die vrijkomt tijdens het rijden en afremmen van de auto. Een hybride Renault kan korte afstanden volledig elektrisch afleggen en schakelt daarna automatisch over op de verbrandingsmotor. Ook met de aanschaf van een hybride auto bespaar je op brandstofkosten en draag je bij aan een duurzamere en schonere wereld, dus waar wacht je op?

Hybride modellen

Captur Initale Paris - page image

Renault Captur

Kopen vanaf

€ 30.700

Private lease

€ 424


Nieuw in de Captur familie is de E-Tech Plug-in Hybride (PHEV) motorisatie. Deze motorvariant is een tussenvorm van een hybride en volledig elektrische auto.

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag? Of wil je een proefrit? Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden of om een proefrit met je in te plannen. Wel zo gemakkelijk!
Om je aanvraag in behandeling te nemen en af te handelen verwerkt Stern de door jou ingevulde gegevens. Voor meer informatie over de verwerking van je persoonsgegevens, en je rechten daarbij, kun je ons privacybeleid bekijken.

Ervaar duurzaam rijden tijdens een proefrit

Ben je nieuwsgierig naar duurzaam rijden maar wil je het eerst zelf ervaren? Geen punt! Plan eenvoudig online een proefrit en ervaar alle rijeigenschappen van een elektrische auto, PHEV, HEV of Bi-Fuel in het echt. Elektrisch rijden voelt in het begin wellicht heel anders, maar je zult je verbazen over het extra comfort. Het maken van een proefrit kan bij een van onze vele Renault-vestigingen of bij jou thuis voor een proefrit-aan-huis. We helpen je graag met al je vragen en voorzien je van duurzaam advies.

Veelgestelde vragen over motor innovaties van Renault

Waar kan ik een elektrische auto opladen?

Een volledig elektrische Renault of Plug-in Hybrid kun je zowel thuis als bij een (snel)laadstation opladen. Je krijgt standaard 2 aparte laadkabels meegeleverd, zodat je bij ieder laadstation terecht kunt. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten!

Hoe ver kan ik rijden met een elektrische auto?

Afhankelijk van het model kun je tot maar liefst 395km volledig elektrisch rijden. De actieradius van onze elektrische auto’s wordt gemeten volgens de WLTP testmethode. De actieradius is echter wel afhankelijk van je eigen rijgedrag en de weersomstandigheden.

Wat is het verschil tussen een (Plug-in) Hybride en een elektrische auto?

Een elektrische auto is volledig elektrisch en heeft geen verbrandingsmotor. Je kunt dus onderweg niet tanken. Een (Plug-in) Hybride heeft wel een verbrandingsmotor en hier kun je onderweg gebruik van maken wanneer dat nodig is.

Hoe snel kan ik mijn auto opladen?

Dit verschilt per model. Onze elektrische ZOE kan bij een snellaadstation binnen 30 minuten weer voor 80% opgeladen zijn. Voor een Plug-in Hybride (PHEV) geldt dat deze ongeveer 4 uur opgeladen moet worden, maar kun je altijd altijd gebruik maken van de benzinemotor. Zo kom je dus nooit stil te staan. En wist je dat zowel de Plug-in Hybride als de Hybride (HEV) tijdens het rijden ook oplaadt? De energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt teruggevoerd naar de accu. Dat is pas zuinig!

Stopt mijn auto met rijden als deze niet meer opgeladen is?

Bij een volledig elektrische auto is dit wel het geval, maar de auto geeft ruim op tijd aan wanneer je de auto op moet laden. Een Plug-in Hybride (PHEV) stopt pas met rijden als de batterij én de brandstoftank leeg zijn.

Hoe laad ik mijn Plug-in Hybride (PHEV) op?

Je kunt je Plug-in Hybride auto opladen via een laadpaal onderweg of thuis via het netwerk van je stopcontact. Het laden via een laadpaal laadt veel sneller, wat gunstig is als je onderweg bent. Daarnaast laadt de accu ook op als je remt óf als je op de benzinemotor rijdt. Dit maakt een Plug-in Hybrid veel zuiniger dan een normale auto met verbrandingsmotor.

Wat is het verschil tussen een PHEV en een HEV?

Beide auto’s maken gebruik van zowel een verbrandingsmotor als een elektrische motor. De accu’s van beide auto’s worden tijdens het rijden en het afremmen opgeladen, maar het grote voordeel van een Plug-in Hybride (PHEV) is dat je hem onderweg ook kunt opladen met een kabel via het stroomnetwerk. Dit kan bij een Hybride (HEV) niet.

Wat is het verbruik van een Plug-in Hybride (PHEV)?

Dit is sterk afhankelijk van je rijgedrag en het model. Je bespaart tot maar liefst 40% aan brandstofkosten t.o.v. een normale brandstof auto. Als je volledig elektrisch rijdt verbruik je alleen stroom en geen brandstof. Hierdoor komt het gemiddelde gebruik uit op ongeveer 1,7l per 100km.

Wat is het verbruik van een Hybride (HEV)?

Dit is afhankelijk van je rijgedrag en het model. Je bespaart tot maar liefst 40% aan brandstofkosten t.o.v. een normale brandstof auto. Als je volledig elektrisch rijdt verbruik je alleen stroom en geen brandstof.

Hoeveel brandstof kan ik besparen met een (Plug-in) Hybride?

Afhankelijk van je rijgedrag kan dit tot wel 40% brandstof besparen. En dus ook in de kosten.

Is een elektrische auto of hybride handgeschakeld of automaat?

Alle auto’s die voorzien zijn van een elektrische motor zijn automaat. Dus zowel een volledig elektrische auto als de (Plug-in) Hybrides zijn standaard met een automaat uitgerust.