Renault is in Europa marktleider met zijn uitgebreide gamma elektrische auto's. Sinds de introductie van de eerste elektrisch aangedreven Renault – de Kangoo Z.E. – eind 2011, verkocht Renault al zo'n 30.000 exemplaren in Europa. Het Zero Emission-gamma van Renault bestaat uit de Twizy, de nieuwe Zoe, Kangoo Z.E., en de Master Z.E. Renault blijft ook in de toekomst inzetten op emissievrije auto's. 

De elektrische auto’s van Renault

Renault-Twizy-Stern-7

Renault Twizy


Een volledig elektrische tweezits vierwieler speciaal ontworpen voor de stad. Het is ook beschikbaar in een Cargo-versie voor professionals. Compact, zuinig en veilig. 

06_De-nieuwe-Renault-Twingo-Electric

Renault Twingo


Elektrisch, compact maar toch helemaal compleet. De elektrische Twingo brengt jou verder.

Renault-ZOE-Stern-7

Renault Zoe


 Elke dag op pad met de Renault Zoe. Een modern en sportief design, opvallende rondingen en precies de juiste dosis brutaliteit. De nieuwe Zoe heeft een sterke uitstraling. Je laadt hem snel op, hij is muisstil en accelereert lekker vlot. 

Renault-Kangoo-ZE-Stern-18

Kangoo Z.E.


De Renault Kangoo Z.E. leent zich prima als bedrijfswagen maar ook als personenwagen. Hij is zelfs te verkrijgen met 5 zitplaatsen. Dit volledig elektrische werkpaard is de ideale auto voor diverse doeleinden. 

Renault-Master-ZE-Stern-8

Master Z.E.


De Renault Master Z.E. geeft je ritten een boost en is 100% elektrisch. De Master Z.E. heeft een actieradius van 120 km*. Het ontwerp is uitermate geschikt voor leveringen in de stad en in woonwijken en zorgt ervoor dat je efficiënter wordt. 

Renault voorloper in elektrisch rijden

Renault heeft ruim negen jaar expertise en daarmee een sterke positie als voorloper en Europees leider op het gebied van elektrisch rijden. Met ruim 160.000 stuks is de Renault ZOE zelfs de best verkochte elektrische auto in Europa. Met de Renault ZOE, Renault TWIZY, Renault KANGOO Z.E. en Renault MASTER Z.E biedt Renault het ruimste aanbod aan elektrische auto’s. En tegen 2022 staan er acht volledig elektrische Renault auto’s en twaalf hybride modellen voor jou klaar. 

Veelgestelde vragen over Renault Z.E.

Welke elektrische auto’s heeft Renault? 

 Met de Renault ZOE, Renault TWIZY, Renault KANGOO Z.E. en Renault MASTER Z.E heeft Renault het ruimste aanbod aan elektrische auto’s.

Hoe ver kan ik rijden met een elektrische Renault?

De Renault ZOE heeft de grootste actieradius van het gamma met een bereik van maar liefst 395 kilometer volgens de officiële WLTP testnormen.

Hoe snel kan ik mijn elektrische Renault opladen?

Afhankelijk van de batterij en het oplaadpunt kan dit variëren van 1 uur met snelladen tot 8 uur oplaadtijd als je via thuis oplaadt.