Column Tony Vos

Wat is het toch dat we sneeuw zo mooi vinden. Is het omdat het landschap er dan zo maagdelijk uit ziet? Denken we dan terug aan vroeger? Of zien we alleen de nadelen in verband met de overlast voor het verkeer?

Nou, ik persoonlijk vind sneeuw prachtig. Het moet in grote hoeveelheid vallen 's middags op 24 december en de dag na kerst in de ochtend weer helemaal weg gedooid zijn. Maar dat hebben we niet voor het uitkiezen. De laatste jaren zijn de winters minder streng en vooral met minder sneeuw. En toch bereiden slimme Renault-rijders zich er veel beter op voor en Arend Auto helpt u daar ook deze winter weer bij.

Prachtig zijn de historische beelden maar ook die van tegenwoordig met Renaults in de sneeuw. De elegante, rode Floride met hardtop en zelfs originele dakdragers met daarop houten ski's. Zonder dikke donsjas aan controleert mevrouw even of deze goed vast zitten. Dat het om een Renault persfoto uit het historisch archief gaat blijkt wel uit het feit dat de auto helemaal schoon is. Maar dat doet niets af aan de romantiek van dit beeld.

Van een hele andere orde is de Renault 5 Turbo die begin jaren tachtig furore maakte in de rallysport. Onder meer tijdens de Monte Carlo rally waarin rijden op sneeuw obligaat is. De beroemde Franse coureur Jean Ragnotti vertelde me recent nog dat juist die sneeuw de Monte Carlo rally tot een van de meest uitdagende evenementen maakt. Maar met de goede banden en een forse dosis ervaring wist hij menig rally op naam te zetten voor Renault.

Vierwielaandrijving zorgt op een besneeuwde ondergrond in combinatie met de juiste banden voor extra grip en stijgvermogen. Bijzonder was midden jaren tachtig de Renault 18 Break 4x4, een auto waarvan het concept helemaal nieuw was, een gewone personenauto met aandrijving op alle wielen. Maar hoe fijn deze voorziening onder sommige omstandigheden ook kan zijn, goede winterbanden met een voldoende profiel functioneren onder Nederlandse omstandigheden meer dan uitstekend. Vergeet niet bij Arend Auto langs te gaan voor het wisselen van uw banden of de aanschaf van nieuwe. Kunt u ook meteen even de wintercheck laten doen, zodat u de komende maanden weer veilig op pad kunt met uw Renault.

In de tussentijd loopt u even de showroom in om kennis te maken met de nieuwe Captur of u te laten informeren over de nieuwe Renault Zoe, de volledig elektrische vijfdeurs die nog tot eind dit jaar voor zakelijke rijders beschikbaar is met slechts 4 procent bijtelling.

Of draaf ik nu te ver door? Kan ik beter terugkeren op het thema sneeuw en schilderachtige taferelen. Dan roep ik in herinnering mijn eerste kennismaking met de huidige Renault Talisman van een paar jaar geleden. In het Noorden van Italië ook ergens tegen de kerst. En dat levert dan ook weer van die heerlijke plaatjes op.

Ik wens u voor de komende tijd heel veel mooie plaatjes toe waarin uw Renault een veilige en betrouwbare rol speelt.

Kijk op losangemagazine.nl voor nog meer informatie, Losange Magazine is het magazine over alles wat met Renault te maken heeft!

Tony Vos

Tony Vos

Tony Vos is al ruim dertig jaar autojournalist voor diverse kranten, tijdschriften en internetsites, heeft zijn eigen youtube-kanaal (youtube.com/automedianl) en interesseert zich sinds zijn jeugd bovengemiddeld voor alles wat met Renault te maken heeft. Hij geeft al ruim tien jaar iedere drie maanden vanuit zijn passie het glossy tijdschrift Losange Magazine uit dat volledig over Renault gaat (losangemagazine.nl). En verder schrijft Tony exclusief voor Stern een periodieke column met elke keer een wisselend onderwerp.