Complete APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een verplicht controlemoment. Hierbij wordt jouw auto gekeurd op meerdere onderdelen zoals verkeersveiligheid en milieu. Bij onze vestigingen zijn alle automerken en -modellen welkom voor een APK. Maak nu eenvoudig online een afspraak bij een Stern vestiging bij jou in de buurt.  

Combineer APK en onderhoud

Een APK is een controle voor je auto, maar zeker geen onderhoudsbeurt. Maak het jezelf gemakkelijk. Combineer beide en jouw auto is weer helemaal nagekeken. Zo kies jij voor het beste auto-onderhoud.  

Wanneer is een APK nodig?

Je krijgt vanzelf bericht als je auto toe is aan de APK. Keur jouw auto voor de vastgestelde datum om een boete van het Centraal Justitieel Planbureau te voorkomen. Hieronder vind je een overzicht van de keuringsintervallen:  

  • Datum eerste toelating na 1 januari 2015. Heb je een auto met een benzinemotor of elektrische aandrijving? Dan moet je auto zijn eerste APK na vier jaar krijgen. Daarna om de twee jaar. Als de auto ouder is dan acht jaar, moet er elk jaar een APK keuring plaatsvinden. Heb je een dieselauto? Dan moet je auto zijn eerste APK na drie jaar krijgen en daarna elk jaar.
  • Datum eerste toelating voor 1 januari 2015. De eerste APK vindt plaats na drie jaar. Daarna elk jaar.
  • Auto is dertig jaar of ouder. De auto moet elke twee jaar worden gekeurd.
  • Datum eerste toelating voor 1 januari 1960. Er is geen APK-plicht meer.

Wat als mijn auto afgekeurd wordt?

Tijdens de APK worden alle noodzakelijke technische punten van je auto gecontroleerd. Als een van deze punten niet aan de eisen voldoet, wordt de auto afgekeurd. Wij bieden vrijblijvend een offerte aan om dit onderdeel te repareren of te vervangen.  

Veelgestelde vragen over APK

Kan ik tegelijk een grote onderhoudsbeurt en APK-keuring doen?

Ja, dat kan. Bij Stern krijg je standaard een nieuwe APK als je een grote beurt laat uitvoeren. 

Wanneer heeft mijn auto een nieuwe APK nodig?

Het hangt af van je type en de leeftijd van je auto wanneer je een nieuwe APK nodig hebt. Kijk hiervoor in het APK-keuringsrapport van je auto of doe een RDW kenteken check. De algemene regels vind je hier:

Benzine en elektromotoren

Voor benzine en elektrische auto’s geldt dat de eerste APK vier jaar na toelating op de weg moet gebeuren. Daarna moet de auto om de twee jaar gekeurd worden. Is de auto ouder dan acht jaar? Dan moet de auto elk jaar gekeurd worden. 

Diesel en LPG

Voor diesel en LPG auto’s geldt dat de eerste APK drie jaar na toelating op de weg moet gebeuren. Daarna moet de auto elk jaar.