All season banden vervang je bij Stern

Of je in de zomer of in de winter rijdt. Op droge wegen of op een nat, glad wegdek. All season banden bieden altijd goede grip op de weg. Ze zijn gemaakt van speciaal rubber en hebben een unieke kwaliteit. Je herkent ze aan de ‘M+S’ markering op de zijkant van de band. Zie je hier ook een sneeuwvlok staan? Dan is de band ook officieel geschikt als winterband. Het grootste voordeel is uiteraard, dat je ze niet ieder half jaar hoeft te wisselen. Wel toe aan het vervangen van je banden? Bij Stern ben je aan het juiste adres. 

Wanneer banden vervangen?

Als je je banden goed onderhoud en voldoende bandenspanning houdt, kan het jaren duren voordat je banden versleten zijn. Volgens de Europese wet moeten banden een profiel van minimaal 1,6 millimeter hebben. Wij raden aan om je banden al bij 2 millimeter te vervangen. Je behoudt dan een betere wegligging en de kans op een klapband neemt af.  

Ben jij op zoek naar nieuwe all season banden? Bij Stern heb je een ruime keuze aan banden van de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan Michelin, Pirelli, Bridgestone, Vredestein en Viking. Onze adviseurs op de vestigingen infomeren je graag over de mogelijkheden. Uiteraard verwisselen wij je banden vakkundig en snel. Liever direct een afspraak plannen voor de bandenwissel? Plan deze online.

Veelgestelde vragen over all season banden

Waarom zijn er zomer- en winterbanden als ik ook op all season banden kan rijden?

All season banden zijn gemakkelijk. Je hoeft niet twee keer per jaar je banden te wisselen. Ook geven ze genoeg grip tijdens een zachte, Nederlandse winter. Ga je naar een land waar het echt koud is? Dan zorgt een winterband voor meer grip dan een all season band. Ook is het in sommige landen verplicht om met echte winterbanden te rijden.