Stern Groep N.V. (Stern Groep) is een van de grote financieel sterke bedrijven, actief op het gebied van automobiliteit in Nederland. Stern staat voor geïntegreerde dienstverlening in de automarkt, voor autobedrijven met toonaangevende merken, voor zakelijke en financiële autodienstverlening en voor autotechniek waaronder professioneel autoschadeherstel. Kortom een compleet mobiliteitspakket voor de Sternklant, met een focus op dienstverlening en duurzaamheid.

Stern is met meer dan 100 vestigingen prominent aanwezig in de autodichte regio's van het land in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.

De aandelen van de vennootschap worden verhandeld op de officiële markt van NYSE Euronext Amsterdam.

De kernactiviteiten van Stern Groep zijn gegroepeerd in drie afzonderlijke divisies:

  • Stern Dealers;
  • Stern Financial Services;
  • Stern Mobility Services.

Een aantal activiteiten is overkoepelend georganiseerd zoals Concern Relaties, Marketing & Communicatie, Reporting & Analysis en Juridische Zaken. Daarnaast is de back-office van Stern Groep samengebracht in Stern Facilitair en omvat Inkoop, ICT dienstverlening aan groepsmaatschappijen, het vastgoed en het beheer daarvan en de centrale administratieve diensten van de groep.

Stern Dealers vertegenwoordigt meerdere toonaangevende merken waaronder Mercedes-Benz, Renault, Ford en Volvo. Stern Dealers omvat thans circa 50 verkooppunten.

Ford

Ardea Auto

Dacia

Arend Auto

Renault

Arend Auto

Nissan

Arend Auto Nissan

Kia

Durmi Auto /  Havik Auto

Opel

Havik Auto

Jaguar

Jager Auto

Landrover

Jager Auto

Mercedes-Benz

Stern Auto

Smart

Stern Auto

Volvo

Svala Auto

Abarath

Vireo Auto

Fiat

Vireo Auto

Jeep

Vireo Auto

Mitsubishi

Vireo Auto

Subaru

Vireo Auto

Alfa-Romeo

Vireo Auto

 

Stern Financial Services richt zich op autolease en (financiële) mobiliteitsproducten en -diensten. Deze activiteiten richten zich voornamelijk op de middelgrote en klein zakelijke markt. Tevens voert Stern Financial Services het autoparkbeheer voor derden en voor het eigen verhuurpark. Met de (financiële) mobiliteitsproducten en -diensten biedt Stern haar klanten een compleet mobiliteitspakket.

Leasing Autoleasing Occasiongarantie Occasiongarantie
Financieren Financieringen Wagenparkbeheer Wagenparkbeheer
Privelease Privé lease Onderhoudscontract Onderhoudscontract
Verzekeringen Verzekeringen    

Stern Mobility Services is verantwoordelijk voor het groeiende netwerk van Stern vestigingen in het land. De eigen garageformule van Stern richt zich op onderhoud en reparatie van alle automerken en de verkoop van occasions en op strategisch gekozen plaatsen bevinden zich vestigingen die zich specifiek richten op autoverhuur en/of autoschadeherstel. Op alle vestigingen worden tevens de mobliteitsproposities van Stern Financial Services gevoerd.

Schadeherstel Autoschadeherstel Verhuur Autoverhuur
Servicepunt Universeel onderhoud Sterntec Bedrijfswageninrichting
mango Elektrisch vervoer (tot 45 km/u)

Organisatiestructuur