Omschrijving

De mate waarin Stern op de arbeidsmarkt wordt gezien als een aantrekkelijke werkgever.

Boundary

Directieteam, divisiedirectie, Stern HRM en leidinggevenden.

Managementaanpak

Stern maakt een transitie van een traditionele dealerholding naar een moderne onderneming. Dit heeft geleid tot de integratie van de decentrale personeelsafdelingen onder leiding van een directeur HRM. Het personeelsbeleid is verder geharmoniseerd en geprofessionaliseerd.

Doel, KPI of beschrijving

Wij streven ernaar dat Stern-werknemers trots zijn op werken bij Stern, achter onze doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, waardering ontvangen en tevreden zijn over de organisatie en over de werkzaamheden.

Materialiteit

De arbeidsmarkt is aan het kantelen, er is sprake van vergrijzing en kwalitatief goed personeel is schaars. Om ervoor te zorgen dat de beste medewerker bij Stern komt werken, is het belangrijk om als onderneming zichtbaar te zijn en als aantrekkelijke werkgever te worden gezien. De economische vooruitzichten zorgen ervoor dat het in de toekomst alleen maar moeilijker zal worden gemotiveerd technisch personeel aan te trekken. Binnen de dealer- en schadebedrijven is de krapte op de arbeidsmarkt merkbaar en zijn vacante posities moeilijk vervulbaar.

Toelichting resultaat

Om Stern als werkgever beter op de kaart te zetten, is in augustus 2018 de nieuwe website werkenbijstern.nl gelanceerd, die gebruikersvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Voor kandidaten is direct duidelijk wat zij van Stern als werkgever kunnen verwachten. In de wervingscampagnes en op de website worden huidige medewerkers aan het woord gelaten over hun ervaringen. We laten zien dat Stern ‘altijd in beweging is’ en dat werken bij Stern dus veel mogelijkheden biedt. De vindbaarheid in zoekmachines is vergroot en kandidaten kunnen gemakkelijk online solliciteren. Wij merken dat het aantal sollicitanten sinds die tijd is toegenomen.