Volvo Recharge. De elektrische toekomst.

Voor het verbeteren van de rijeigenschappen en een klimaatneutrale toekomst zet Volvo volledig in op elektrificatie. In onze showrooms staan binnen enkele jaren alleen nog Volvo's met een vorm van elektrificatie. Wat kan je verwachten en wat is het huidige aanbod? We vertellen je er graag meer over!

De Volvo XC40 Recharge

De XC40 recharge is de eerste volledig elektrische SUV van Volvo met vierwielaandrijving en een accu van maar liefst 78 kWH, waardoor een rijbereik van ruim 400 kilometer gehaald kan worden. 

Verder beschikt de XC40 over de nieuwste technologieën en maar liefst 1500 kg trekgewicht waardoor je niks hoeft in te leveren om op een duurzamere manier Volvo te kunnen rijden.

Volvo plug-in hybrides

De huidige plug-in hybride technologie van Volvo is voor veel personen de perfecte tussenstap naar de volledig elektrische toekomst. Zo hebben alle uitvoeringen een volledig elektrisch bereik van ±50 kilometer, meer dan genoeg voor de gemiddelde woon-werk kilometers. Moet je toch verder? Dan heb je het gemak van een brandstofmotor. Alle huidige Volvo modellen zijn verkrijgbaar met een plug-in hybride aandrijflijn.

Volvo PHEV elektrisch rijden

Een Volvo plug-in hybride heeft veel voordelen, waaronder:

  • Lagere emissies en brandstofgebruik
  • Aandrijving aanpasbaar aan omstandigheden en rijstijl
  • Onmiddellijke kracht en hogere prestaties
  • Soepele rijbeleving

2019

Al onze Volvo's zijn leverbaar met plug-in hybride technologie. Daarnaast heeft Volvo de mild hybride aandrijfsystemen geïntroduceerd. Aankondiging van Volvo Recharge – de ambitie van Volvo voor een klimaatneutrale toekomst.

2020

Introductie van een compleet geëlektrificeerde serie modellen van plug-in hybrides en volledig elektrische Volvo's. De XC40 Recharge zal de eerste volledige elektrische Volvo zijn. Het doel in 2020 is om 20% van de Volvo's als plug-in hybride te leveren.

2025

Het is de ambitie van Volvo dat tegen 2025 50% van de auto's die zij wereldwijd verkopen elektrisch zal zijn en de andere 50% hybrides. Ambitieus!

2040

De gehele waardeketen van grondstof tot product klimaatneutraal, dat is visie van Volvo.

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden bij Volvo

Waarom gaat Volvo over op elektrische aandrijflijnen?

Volvo is al jaren bezig met innovatie en op het gebied van elektrische aandrijvingen. Vanuit een visie van een betere wereld en klimaat heeft Volvo het initiatief 'Volvo Recharge' in het leven geroepen. Haar doel is om de gehele waardeketen klimaatneutraal te maken en de doelen van het Akkoord van Parijs te volgen.

Wanneer zijn alle Volvo motor geëlektrificeerd?

Het doel van Volvo is om tegen 2021 alle aandrijfsystemen ofwel mild hybrides, ofwel plug-in hybrides, ofwel volledig elektrisch beschikbaar te hebben.

Zijn elektrische motoren duurder dan een benzine of diesel variant?

Volvo werkt aan een modellengamma elektrische auto's met mild hybrides, plug-in hybrides en volledig elektrische auto's. De gebruikskosten van elektrische auto's zijn over het algemeen lager. Bovendien wordt de prijs van accu's steeds lager, waardoor de aanschaf van een elektrische auto een steeds logischere keuze wordt.